Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V repríze finále Liberec zdolal Brno v pěti setech

Liberec - V dohrávce prvního kola volejbalové extraligy přetlačil mistrovský Liberec v repríze posledního finále soupeře z Brna 3:2 na sety. Hosté, kteří chtěli Severočechům oplatit finálovou porážku, vedli pod Ještědem už 2:1. Poté ale domácí zaveleli k obratu a v rozhodující sadě po dvouapůlhodinové přetahované zvítězili 15:10.

Liberec postrádá v úvodu sezony rekonvalescenty Kriška a Veselého, Brno zase představilo dvě zahraniční posily: amerického smečaře Ammermana a ruské libero Ščerbatycha. S výjimkou tie-breaku neměl žádný z týmů výraznější převahu a všechny sety skončily rozdílem maximálně tří bodů.

Lépe začala domácí Dukla, o jejíž body se staral především polský univerzál Patucha. Druhou sadu Liberec v závěru ztratil a Brňané se na vlně euforie dovezli až k vedení 2:1 na sety.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec porazil v repríze finále Brno 3:2 na sety

"Momentálně musíme hrát v euforii. My o sobě ještě tolik nevíme a třeba libero s námi trénuje jen pár dnů. Větší kvalita je na straně Liberce, proto musíme hrát odvážně," řekl brněnský kapitán Michal Hrazdira.

Poté však znovu zatlačil servisem nejlepší domácí tým posledních dvou sezon a nakonec vydřel i druhý bod. "Škoda druhého setu, kdy jsme v koncovce dostali zbytečná esa a neuhráli tři bodovky," řekl kapitán Dukly Aleš Správka. Jeho spoluhráč Patucha byl mužem zápasu s 29 body.

Uniqa extraliga volejbalistů - 1. kolo:

Liberec - Brno 3:2 (23, -23, -25, 22, 10).

Nejvíce bodů: Patucha 29, Galabov 17, Správka 16 - Hrazdira 18, Pražák a Goodell po 15.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články