Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ostravské volejbalistky na úvod sezony zaváhaly, Prostějov si poradil se Šternberkem

Prostějov - Loni bronzové volejbalistky Ostravy nestačily v prvním ligovém kole nové sezony na Královo Pole a po domácí prohře 1:3 ztratily všechny body. To neohrožené vládkyně českého volejbalu vstoupily do nového ročníku očekávanou výhrou nad Šternberkem. Outsider letošního ročníku se ale nenechal zahanbit, když překvapivě získal druhý set a padl až po hodině a půl. 

Utkání Prostějov - Šternberk
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Zatímco minulou sezonu Ostrava zahájila senzační výhrou nad mistrovským Prostějovem, tentokrát jí začátek ročníku nevyšel. Brno v první sadě zatlačila servisem, ale pak stejnou zbraní získaly převahu hostující hráčky a po odvrácení tří setbolů ve čtvrté sadě vydřely všechny tři body.

"Od druhého setu se soupeř zlepšil na servisu, zatímco my se trestuhodně zhoršili. Jsme dobře připraveni na sezonu, ale potřebujeme sebevědomí a větší agresivitu," řekl kouč Ostravy Zdeněk Pommer, jenž v krátké době druhý minisouboj se Slovákem Markem Rojkem tentokrát prohrál.

Nedávno se oba reprezentační trenéři potkali v kvalifikaci mistrovství Evropy, na ligové půdě slavil výhru nový kouč Brňanek Rojko. "Byl to můj první zápas v české extralize a překvapilo mě, jak bylo málo výměn a servis na hraně rizika. Začali jsme se strachem první set, ale pak nám v nejdůležitějších momentech zahrály klíčové hráčky. Urvali jsme tři body venku a u medailisty," řekl Rojko.

Olymp Praha zahájil extraligu doma pětisetovou výhrou nad Frýdkem-Místkem, nejlepší tým posledních let Prostějov už v pátek přehrál Šternberk (3:1). 

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějovské volejbalistky ztratily na úvod extraligy set

Šternberk potrápil favorita 

Šternberk se zkušenými posilami Soňou Novákovou a Janou Napolitano Šenkovou dokázal po hladce prohraném prvním setu vyrovnat na 1:1, ve zbytku utkání ale domácí celek opět zabral. Šestnácti body přispěla k vítězství Laura Emontsová.

Loni vstoupil Prostějov do soutěže dokonce prohrou 2:3 v Ostravě, přesto nakonec poosmé za sebou triumfoval. Ve čtvrtfinálové sérii neztratil se Šternberkem ani set. Po letech suverénní nadvlády však prostějovský tým před novou sezonou prošel řadou změn. Zmenšil se rozpočet a místo Miroslava Čady tým koučuje bývalý reprezentační nahrávač Peter Goga.

Prostějovské cíle i přesto zůstávají stejné jako v minulých letech. "Chceme v českých soutěžích dominovat. Chceme vyhrát jak extraligu, tak český pohár. V evropských pohárech se jako vždy chceme dostat nejdál, jak to jen půjde," uvedl trenér Goga.

Zbývající tři zápasy úvodního kola extraligy se hrají v sobotu. Volno má Olomouc, která vstoupí do soutěže až za týden.

Uniqa extraliga volejbalistek - 1. kolo

Prostějov - Šternberk 3:1 (14, -18, 16, 18) Nejvíce bodů: Emontsová 16, Herelová 14, Rodriguezová a Trnková po 9 - Oborná 14, Dudová 12, Napolitano Šenková 10. 

Olymp Praha - Frýdek-Místek 3:2 (20, -12, -16, 17, 12),

Ostrava - KP Brno 1:3 (12, -17, -21, -25), 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články