Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Rozhodující bitvu o ME svedou volejbalistky už bez kouče Waibla

Jablonec nad Nisou – S novým trenérem jdou do dvou barážových zápasů se Slovenskem české volejbalistky. Po nečekaném odstoupení německého kouče Alexandera Waibla převzal tým jeho asistent Zdeněk Pommer mladší. A čeká ho jednoznačný úkol: postoupit na mistrovství Evropy 2017. První utkání je na programu v sobotu v Jablonci nad Nisou, odveta ve středu v Popradu. Přímý přenos duelu v Jablonci vysílá náš web v sobotu od 18:00.

"Nečekají nás snadné zápasy. Výkonnostně je Slovensko na úrovni Běloruska a Slovinska, se kterými jsme prohráli v kvalifikaci," řekl manažer reprezentace Peter Goga. "Situaci se změnou trenérů vzaly jako profesionálky. Chybí pouze Helena Kojdová, která se v posledním zápase zranila a odcestovala domů," dodal Goga.

Papírovými favoritkami jsou české volejbalistky. Ve světovém žebříčku jim patří 25. místo a v posledních letech pravidelně na Euru startují, Slovenky figurují na 33. příčce a naposledy se probojovaly na ME v roce 2009, kdy je vedl český kouč Miroslav Čada.

Tehdejší vzájemný duel ve skupině Slovenky vyhrály 3:2. Naposledy se oba celky střetly v lednu 2014 v bulharském Samokovu v kvalifikaci o mistrovství světa. Češky vyhrály 3:0, z tehdejší sestavy zůstaly pouze Havlíčková, Vincourová a Hodanová.

Slovenskou reprezentaci vede Marek Rojko, jenž současně působí v české extralize jako trenér KP Brno. "Baráž bude hodně prestižní. Těšíme se na ni, pro takové zápasy děláme volejbal. Musíme hrát na naší standardní úrovni a potom se uvidí," uvedl Rojko.

ME v příštím roce budou hostit Ázerbájdžán a Gruzie, ze 16 účastníků je známo 13, vedle hostitelských týmů jsou to Rusko, Nizozemsko, Srbsko, Turecko, Německo, Itálie, Belgie, Polsko, Chorvatsko, Bulharsko a Bělorusko. Zbývající dvě barážové dvojice tvoří Ukrajina se Španělskem a Rumunsko s Maďarskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články