Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Volejbalistky si poradily s Kanadou jasně 3:0

Olomouc - České volejbalistky porazily v úvodním utkání druhého turnaje Grand Prix v Olomouci Kanadu 3:0 po setech 25:19, 25:21 a 25:21. Oba celky se střetly podruhé v šesti dnech, také první duel v Zelené Hoře vyhrál český tým bez ztráty sady. Kanada v soutěži ještě nebodovala a ze čtyř zápasů získala jediný set. V druhém utkání olomouckého turnaje Dominikánská republika porazila Bulharsko 3:0. Utkání s těmito soupeři vysílá o víkendu od 18:00 exkluzivně náš web.

České volejbalistky plnily proti Kanadě od začátku roli favoritek. Celé utkání odehrály bez střídání v sestavě Kossányiova, Hodanová, Trnková, Purchartová, Vincourová, Toufarová a libero Dostálová. "Zvolil jsem nové složení týmu. Zápas nebyl jednoduchý, musím hráčky pochválit za jejich výkon," řekl německý trenér českého týmu Alexander Waibl.

Jednoznačný ráz měl už úvod zápasu. V něm domácí tým získal šestibodový náskok (13:7) a navzdory houževnatosti se soupeři podařilo přiblížit maximálně na čtyřbodový rozdíl. "Počítaly jsme, že se na nás Kanada po zápase v Polsku lépe připraví a bude více zlobit. Opak byl pravdou. Zřejmě začátek trochu podcenily. My jsme těžily z velmi dobrého příjmu," řekla Kossányiová.

Poněkud vyrovnanější průběh měla druhá sada. Ve výkonu českých hráček se střídaly dobré okamžiky se zbytečnými chybami. Kanaďanky občas uspěly tvrdým útokem a částečně zlepšily obranu na síti. Vyrovnané skóre držely až do stavu 17:17. Závěr setu se již odehrál v české režii.

Podobný obraz s výkonnostními výkyvy měla i třetí sada. České hráčky získaly náskok 14:8, ale v závěru setu ho nevynucenými chybami prohospodařily a dovolily soupeři snížit na 20:21. V závěru tlak Kanady odrazily a za 75 minut dotáhly zápas do vítězné koncovky.

"Zřejmě jsme vždy po získání náskoku ztratily koncentraci, což Kanaďanky využily ke korigování výsledku. V závěrech setů jsme měly možná více štěstí, možná rozhodly větší zkušenosti," řekla Kossányiová.    

ČR - Kanada 3:0 (19, 21, 21)

Sestava a body ČR: Kossányiová 16, Toufarová 12, Trnková 11, Hodanová 8, Purchartová 6, Vincourová 2, libero Dostálová. Trenér: Waibl.

Dominikánská republika - Bulharsko 3:0 (23, 24, 16).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články