Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čínskou misi českých beachvolejbalistek zhatila infekce Hermannové

Praha - Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Sluková kvůli zdravotním problémům vynechají oba turnaje Světového okruhu v Číně. Do Sia-menu sice odletěly, ale narychlo se vrátily domů, protože Hermannovou ještě v Česku něco štíplo do levého kotníku, který otekl, byl silně bolestivý a dostala horečku. Po léčbě antibiotiky podstoupí nyní další vyšetření.

Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: fivb.org

"Zdraví máme všichni jenom jedno a sezona je ještě dlouhá. Nikdo nechce, aby se Barče infekce rozlezla, anebo aby pak měla nějaké dlouhodobější následky," uvedly české hráčky. Hermannová objevila štípanec minulý týden v úterý, původně mu nepřikládala větší význam. "Braly jsme to tak, že jaro je za dveřmi a tak se prostě jen probouzí k životu všechna možná zvířátka," uvedly.

Noha ale do druhého dne výrazně otekla. "Kotník byl dvakrát takový, flekatý a pulzující bolestí," popsaly. Vyšetření odhalilo počínající bakteriální zánět šířící se měkkými tkáněmi a Hermannová dostala antibiotika a mast. Tým proto doufal, že se noha zklidní a do Číny odletěl.

Při zastávce a noci strávené v Dubaji dostala Hermannová navíc teplotu. "Po dlouhých úvahách, mnoha telefonátech všem možným doktorům, které známe, jsme se rozhodly, že to aspoň zkusíme. Doufali jsme, že antibiotika konečně zaberou a půjde to," popsaly.

V Sia-menu se však ukázalo, že Hermannová hrát nemůže. "Otok sice trochu splaskl a teplota ustoupila, ale celá noha od kolene dolů Barču bolela jako čert a sotva chodila. O výskocích a rychlých pohybech nemůže být ani řeč." Proto se s koučem Simonem Nauschem rozhodli pro cestu domů.

Zastávka Světového okruhu v Sia-menu se zdá být pro Češky zakletá. Loni si tam Sluková podvrtla při zápase kotník a musely odstoupit. "Když tam bude příští rok turnaj, tak ho s dovolením vynecháme. Začínají nám pomalu docházet levé kotníky," dodala Sluková. O týden později chtěly startovat ve Fu-čou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články