Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Volejbalistky Prostějova touží v LM získat první body

Prostějov - Prolomit dosavadní neúspěšnou bilanci v Lize mistryň se pokusí volejbalistky Agelu Prostějov v domácím utkání proti italskému týmu Pomi Casalmaggiore. Po polovině základní části soutěže jsou české mistryně ve skupině C poslední, zatím nevyhrály ani set. Jedině vítězství by ještě dalo hráčkám Prostějova naději na postup do čtvrtfinále Poháru CEV a případně i na play-off Ligy mistryň. "Pro nás je důležité pouze jedno: podat nyní co nejlepší výkon a pokusit se uspět," řekl kouč Miroslav Čada. Utkání Prostějova proti Casalmaggiore s předzápasovým studiem sledujte živě na ČT sport od 16:50.

Radost hráček Prostějova
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Před dvěma týdny podlehl Prostějov v Itálii 0:3. "Měli jsme na lepší výsledek. Nedařilo se nám však v obraně, bloky patřily k našim hlavním slabinám. Solidní výkon jsme odvedli na přihrávce, nevyrovnali jsme se však soupeřkám v útoku," řekl Čada.

Navzdory hladké porážce je před odvetou přesvědčen, že je v silách jeho týmu tentokrát uspět. "Možná to zní troufale. Prohru jsme si rozebrali a po taktické stránce jsme na odvetu dobře připraveni. Nesmíme se dopouštět zbytečných chyb a důležitým faktorem budou kvalitní a dobře postavené bloky. Pokud se nám podaří soupeřky zatlačit servisem a přesnou kombinací být nebezpeční v útoku, tak máme naději," uvedl trenér.

Casalmaggiore nemá tak hvězdný kádr, kterým disponují oba další soupeři ve skupině Chimik Police a obhájkyně trofeje z Eczacibasi Istanbul. "Ovšem i tento italský tým bez výrazných světových osobností je velmi dobře poskládán a má velkou kvalitu. V prvním vzájemném zápase jsme měli největší problémy s německou univerzálkou Kozuchovou, srbskou blokařkou Stevanovičovou a italskou smečařkou Bacchiovou. Ty uhrály většinu bodů," dodal Čada.

Kromě Prostějova jsou bez bodu a zisku setu po třech kolech v Lize mistryň ještě ve skupině A Stuttgart a ve skupině B Lublaň. Zbývající dva zápasy ve skupině odehrají české mistryně v novém roce - 19. ledna se představí v Istanbulu a 27. ledna přivítají polský tým Chemik Police.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články