Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Těžký úvod pro Prostějov. V Lize mistrů přivítá obhájce prvenství

Prostějov - Volejbalistky Prostějova přivítají v domácí premiéře v Lize mistryň favorizovaný turecký tým Eczacibasi Istanbul, který obhajuje prvenství v soutěži a vyhrál i mistrovství světa klubů. České šampionky se pokusí odehrát důstojnou partii s cílem soupeře co nejvíc potrápit. Přímý přenos sledujte od 16:55 na ČT sport a našem webu.

Ilustrační foto

Oba soupeři v prvním kole prohráli. Hanačky v Polsku s Chemikem Police hladce 0:3, hráčky Eczacibasi nečekaně v domácím prostředí s italskými mistryněmi Pomi Casalmaggiore 2:3. "Pro nás je tahle prohra Eczacibasi hodně nepříjemná, protože výpadek bude chtít soupeř napravit. I když se v úvodu sezony nepotkal zatím s optimální formou, tak má v kádru hvězdné světové volejbalistky," upozornil trenér Prostějova Miroslav Čada.

Soupiska tureckého celku budí u prostějovského kouče respekt. "Hru Eczacibasi tvoří turecká nahrávačka Özdemirová, která připravuje akce výborným smečařkám, Američance Larsonové-Burbachové a naturalizované Rusce Diazové. Na bloku vynikají Chorvatka Poljaková a Němka Fürstová. A hodně bodů přidává šikovná turecká univerzálka Gülerová. Tým nemá takřka žádnou slabinu," poznamenal Čada.

V prvním utkání Ligy mistryň jeho svěřenkyně ve Štětíně proti Polici nezazářily. "Náš výkon nebyl dobrý. Chyběla nám větší sehranost, slabinou bylo podání a obrana na síti. Z toho pramenila naše jednoznačná prohra. Měli jsme od tohoto zápasu dva týdny prostor na intenzivní práci. Věřím, že se to projeví na našem výkonu," řekl prostějovský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články