Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalisté se chystají na ME. Chtějí zlepšení hlavně v útoku

Praha - Zlepšení útočné fáze bude hlavní náplní přípravy volejbalistů na říjnové mistrovství Evropy. Trenér Zdeněk Šmejkal má v širší nominaci 16 hráčů, z kterých vybere čtrnáctku pro boje v bulharské metropoli Sofii.

Sport
zdroj: ČT4

V nominaci chybí univerzál Jan Štokr, jenž přestoupil do korejské ligy, která začne ve stejném termínu jako evropský šampionát, a klub ho neuvolní. "Honza nám bude hodně chybět, ale jiné řešení jsme neměli. Netlačili jsme na klub, že ho musí uvolnit, protože by bylo jasné, že by mu angažmá nevyšlo," řekl Šmejkal.

Na útočném postu by tak měl sbírat body pětinásobný mistr Francie David Konečný, který se ve Světové lize se Štokrem na diagonálním postu střídal. "David je jasnou jedničkou a krýt záda mu bude mladý Michal Finger," řekl trenér.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Do přípravy se zapojí tři nahrávači Filip Habr, Jakub Janouch a Pavel Bartoš. Na šampionát pojedou dva. Podobné to je u smečařů, z pětice Kamil Baránek, Adam Bartoš, Petr Michálek, Tomáš Fila a Jiří Vašíček jeden z konečné nominace vypadne. "V přípravě se může stát cokoli a všichni mají rovnoměrnou šanci na Evropu jet. Pokud se o to poperou a budou na to mít, tak pojedou," řekl Šmejkal. Pokud se nikdo nezraní, tak je jistá čtveřice blokařů Aleš Holubec, Jakub Veselý, Jiří Král, Radek Mach a také dvojice na liberu Martin Kryštof, Daniel Pfeffer.

Přípravu na ME absolvuje národní tým v Jablonci nad Nisou. Na začátku se bude pracovat na kondici a herně pak především na souhře útočníků s nahrávači. "Útok je alfou a omegou současného volejbalu, a ten musíme opravdu zlepšit. Dělal nám problém ve Světové lize, ale teď bude čas se na to zaměřit," řekl Šmejkal.

Tým čekají přátelské zápasy se Slovenskem, Francií, Chorvatskem a ještě se v srpnu rýsuje možnost duelů se silnou Itálií. "Mají tréninkový kemp v Trentu a zahrát si s nimi by pro nás bylo žádoucí a fajn, tak to snad vyjde," doufal Šmejkal.

Do Bulharska se Češi přesunou během druhého týdnu v říjnu a v Sofii se ve skupině postupně střetnou s Nizozemskem, Bulharskem a Německem.

Širší nominace pro přípravu na ME 2015:

Nahrávači: Habr, Janouch, P. Bartoš.

Univerzálové: Konečný, Finger. Smečaři: Baránek, A. Bartoš, Michálek, Fila, Vašíček.

Blokaři: Holubec, Veselý, Král, Mach.

Libera: Kryštof, Pfeffer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články