Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kolocová se Slukovou si chtějí spravit chuť, ve Stavangeru vyhrály skupinu

Stavanger (Norsko) - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková vyhrály na turnaji Světového okruhu v chladném Stavangeru skupinu a skončí nejhůře deváté. Po nevydařeném minulém týdnu v chorvatské Poreči by rády letos poprvé prošly do čtvrtfinále. V pátek jim bude stát v cestě buď nejlepší dvojice loňského Světového okruhu Brazilky Juliana s Marií Antonelliovou, nebo Švýcarky Forrerová, Vergéová-Dépréová.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

České olympioničky zakončily skupinu výhrou na Číňankami Wang Fan, Jüe Jüan 21:13, 21:19 a po druhém vítězství se dostaly v "géčku" do čela. Dvě výhry měly na kontě i další dvě dvojice, Kolocovou se Slukovou poslala přímo do 2. kola play-off nejlepší bilance.

V Norsku panuje sychravé počasí a teploty až do dneška nepřesáhly ani deset stupňů. Ve středu, kdy navíc pršelo, Kolocová se Slukovou podlehly Švýcarkám Goricanecové s Hüberliovou po velké bitvě 15:17 ve třetí sadě. Předtím porazily tradiční finské soupeřky Lehtonenovou s Lahtiovou a srovnaly si s nimi letošní bilanci na 2:2.

O deváté místo se české beachvolejbalistky dělily už na květnovém turnaji v Praze a pak na grandslamu v Moskvě. Před týdnem v Poreči po více než dvou letech skončily už ve skupině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články