Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Volejbalistky Prostějova se po prohře v Istanbulu loučí s Ligou mistryň

Istanbul - Volejbalistky Prostějova prohrály v odvetě prvního kola play-off Ligy mistryň v Istanbulu s domácím Eczacibasi hladce 0:3 po setech 14:25, 14:25 a 19:25 a v soutěži končí. Utkání trvalo pouze 66 minut, Prostějov ani v jednom setu nevedl. V úvodním duelu v domácím prostředí podlehly české mistryně favorizovaným soupeřkám 1:3.

Ilustrační foto

Ke snaze o volejbalový zázrak v podobě vítězství se svěřenkyně trenéra Miroslava Čady nestačily ani nadechnout. K zamýšlené taktice zatlačit soupeřky důrazným podáním do defenzivy a komplikovat jim útočné akce se totiž vůbec nedostaly. Tvrdě útočící hráčky Eczacibasi rychle získaly šestibodový náskok 10:4, který jim dodal klid. Hanačky postupně alespoň částečně srovnaly krok a přibrzdily další výrazné narůstání rozdílu skóre, záblesky zlepšení však stačily v úvodním setu pouze na zisk 14 bodů.

Domácí volejbalistky dál zakončovaly akce vysoko nad prostějovskými bloky a naopak své protivnice k útočení příliš nepouštěly. České mistryně měly problémy s přihrávkou, smeče končily většinou na domácích blocích nebo jim chyběla přesnost. Také ve druhém setu uhrál Prostějov pouze 14 bodů.

Podobně jednoznačný průběh nabídla i třetí sada, i když v ní Prostějov uhrál nejvíce bodů. Úvod závěrečného dějství ovšem Hanačkám opět utekl a nevynucenými chybami nabídly Eczacibasi náskok 14:6. Hostující tým se pak ještě pokusil o zvrat a snížil až na tříbodový rozdíl (20:17), domácí hráčky ale žádné drama nepřipustily.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalu Eczacibasi Istanbul - Prostějov

Eczacibasi Istanbul - Agel Prostějov 3:0 (14, 14, 19)

Rozhodčí: Kriescher (Belg.), Simonovská (Č. Hora). Čas: 66 min. Diváci: 420. První zápas 3:1, postupuje Eczacibasi.

Nejvíce bodů Eczacibasi: Larsonová-Burbachová 12, De la Cruzová 9, Demürová-Gulerová, Poljaková, Gümüsová, Fürstová a Yilmazová po 6.

Sestava a body Prostějova: Markevičová 5, Kargová 6, Simonová 6, Kossányiová 8, Borovinšeková 6, Weissová 1, libero Kovářová - Gambová 1, Soaresová 2. Trenér: Čada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články