Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalistky mají po jasné výhře nad Mexikem jisté Final Four

Brno - České volejbalistky porazily na turnaji Grand Prix v Brně také Mexiko 3:0 a zajistily si účast ve Final Four třetí skupiny, které se uskuteční za dva týdny v Bulharsku. Po páté výhře z pěti zápasů mají české hráčky v osmičlenné tabulce své skupiny jako jediné plný počet bodů.

Utkání Mexiko - Česko
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Po jasné páteční výhře nad Alžírskem zvládly bez problémů i duel s Mexikem. Vyhrály po setech 25:14, 25:18 a 25:19 za hodinu a čtvrt. V neděli (od 17:30) zakončí domácí účinkování v Grand Prix proti Kazachstánu, Final Four absolvují 16. a 17. srpna v bulharském Samokovu. Zbývající dva účastníci budou známi v neděli.

"Věděl jsem, že první dva zápasy budou snadnější. S výkony jsem spokojený, i když jsme se dopustili několika chyb. Poslední zápas s Kazachstánem prověří podstatně více naše kvality," uvedl kouč českého týmu Carlo Parisi.

I dnes vyšel českým hráčkám začátek. Trenér Carlo Parisi vsadil tentokrát na sestavu s nahrávačkou Lucií Smutnou a na místě první smečařky se objevila Michala Kvapilová. Důraznější útočnou hrou postupně domácí tým zvyšoval náskok, o body se starala především Aneta Havlíčková. Mexičanky v úvodu nezvládaly obranu na síti a uhrály jen 14 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky přejely v Grand Prix Mexičanky

V podobném duchu se odehrávala druhá sada, v níž ale oproti úvodu české volejbalistky častěji chybovaly. Mexičanky zrychlily hru a chvíli držely vyrovnanou partii. V koncovce se nicméně prosadily zkušenější a volejbalově vyzrálejší Češky.

Také v úvodu třetího dějství Mexičanky stačily čelit tlaku soupeřek. Z výkonu českého týmu se v závěru vytrácela koncentrace, která se projevovala v nepřesnostech. V závěru ještě hostující tým snížil na rozdíl jen dvou bodů, ale žádné drama se v Brně nekonalo.

"Zápas byl mnohem náročnější než duel s Alžírskem. Výměny byly delší a soupeřky nám nedaly nic zadarmo. S naším výkonem můžeme být spokojené. Teď ale musíme potvrdit formu v neděli vítězstvím nad Kazachstánem," řekla Markéta Chlumská.

Formát Grand Prix, která se letos rozšířila na 28 týmů, zůstává pro příští rok nejasný. Z Final Four v Bulharsku by se mělo dát postoupit do vyšší divize, jenže není jisté, kolik družstev se za rok přihlásí.

Grand Prix volejbalistek v Brně:

Česko - Mexiko 3:0 (14, 18, 19)
Sestava a body Česka: Smutná 4, Kvapilová 7, Trnková 5, Havlíčková 19, Havelková 7, Sajdová 1, libero Chlumská - Vanžurová 6, Dostálová, Vincourová, Vyklická. Trenér: Parisi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články