Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalisty čeká v Opavě domácí rozlučka se Světovou ligou

Opava - Po Českých Budějovicích a Chomutově bude Opava třetím a posledním domácím dějištěm Světové ligy volejbalistů. Český tým zde ve dvou utkáních přivítá Portugalce, kteří po osmi zápasech skupinu E vedou. O bod méně má Nizozemsko a o pět méně Češi, kteří stále mají šanci skupinu vyhrát a postoupit do Final Four své divize v Sydney. Páteční zápas začne v 17:50, sobotní v 15:50, oba můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

Ilustrační foto

"K postupovým šancím se nechci upínat," řekl Martin Kryštof, libero národního celku, který místo předchozí cesty do Koreje odpočíval a nyní se do sestavy vrací. "Člověk nad tím přemýšlí, ale my se musíme soustředit na první zápas, jít postupně. Doufejme, že přijde plná hala a dokážeme to zužitkovat," dodal Kryštof.

Celé účinkování mladého českého výběru ve Světové lize je podle něj zatím nad očekávání. Před měsícem v Portugalsku svěřenci Zdeňka Šmejkala nejprve prohráli 1:3, ale pak zvítězili 3:0. Naplno bodovat by chtěli i v opavské hale, kde v lednu nevybojovali účast na mistrovství světa.

Šanci na postup do Final Four Světové ligy v Austrálii mají teoreticky všechny čtyři týmy, tedy i Nizozemsko a Korea, které se o víkendu utkají v Asii. "Rádi bychom se s domácím prostředím rozloučili dvěma výhrami a pak se uvidí, pokud jde o postup," řekl kapitán a blokař Aleš Holubec.

Spolu s Kryštofem se do kádru vrátili blokař Jakub Veselý, smečař Adam Bartoš a jeho bratr Pavel na post nahrávače. Z týmu, který z Koreje přivezl do tabulky dva body, vypadli blokaři Mach, Sobotka, Beer a smečař Baránek. V sestavě soupeře kouč Šmejkal neočekává zásadní změny. Upozornil na zkušeného blokaře Joaa Coelha a mladého univerzála Alexandreho Ferreiru, jenž patří mezi nejlépe podávající hráče celé Světové ligy. 

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním ČR - Portugalsko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články