Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Volejbalisté vyválčili další pětisetové vítězství nad Koreou

Suwon (Korea) - Čeští volejbalisté sehráli ve Světové lize i potřetí pětisetovou bitvu s Korejci a znovu vítěznou. Před dvěma týdny asijského soupeře dvakrát těsně porazili v Českých Budějovicích a tentokrát další výsledek 3:2 vybojovali v korejském Suwonu. Rozhodující sadu vyhráli svěřenci Zdeňka Šmejkala 15:11 a ve skupině E se na třetím místě drží ve hře o postup. V neděli ráno SELČ se v Suwonu uskuteční odveta.

Sport
zdroj: ČT4

Po zastávce v Asii se český tým představí dvakrát v Opavě s Portugalskem a skupinu zakončí v Nizozemsku.

"Předvedli jsme bojovný výkon s velmi dobrou obranou na síti a nebýt výpadků ve druhém setu na příjmu a ve čtvrtém za stavu 16:14 na útoku, kde jsme nemohli 8 bodů 'odztrátovat', mohl být bodový zisk plný," zhodnotil utkání Šmejkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalové Světové ligy Jižní Korea - Česko

Reprezentace zahájila odvetnou část soutěže, po jejíž první polovině měla vyrovnanou bilanci tři výhry a tři porážky. V Suwonu má po dvou domácích prohrách s Nizozemskem za cíl vrátit se do boje o první příčku a tím i o postup do Final Four druhé divize v Austrálii.

Do týmu se před cestou do Asie vrátili kapitán Holubec, smečař Baránek, jenž byl dnes nejlépe útočícím českým hráčem, a také libero Juračka. Volejbalista Příbrami dostal poprvé ve Světové lize šanci místo odpočívajícího Kryštofa.

Zápas probíhal stejně jako oba předchozí v Budvar Areně jako na houpačce. Čeští hráči vyhráli první a třetí set, domácí Korejci vždy srovnali krok. V tie-breaku však slavili vítězství hosté a díky dvěma bodům se drží v závěsu za Portugalskem i Nizozemskem.

"Myslím si, že nám stále dělá problém časový posun, a proto náš zápas neměl takový náboj jako zápasy předchozí. Ačkoliv se nám první set dařilo, časový posun se projevil od druhého setu, kde jsme se trápili s množstvím chyb a nedůsledností," konstatoval Michálek.

Korea - ČR 2:3 (-17, 18, -27, 23, -11)

Rozhodčí: Kamdoum (Kam.), Huhtaniska (Fin.). Čas: 123 min. Čas: 3 550.

Sestava a body ČR: Habr 5, Michálek 9, Holubec 11, Kriško 18, Baránek 15, Mach 15, libero Juračka - Haník 1. Trenér: Šmejkal.

Druhý zápas skupiny E:

Portugalsko - Nizozemsko 0:3 (-16, -23, -22) 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články