Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Volejbalisté prohráli s Nizozemskem i druhý souboj

Chomutov - Zatímco v pátek získali Čeští volejbalisté první dva sety a měli na dosah výhru, v Chomutově podlehli favoritům 1:3 a klesli na třetí místo skupiny E.

Utkání Česko - Nizozemsko
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Svěřenci kouče Zdeňka Šmejkala měli od začátku problém s příjmem a nedařilo se jim přes nizozemskou obranu bodovat. Pouze libero Martin Kryštof měl na přihrávce vyšší úspěšnost, což ale bylo málo a první dva sety Češi rychle ztratili.

Až ve třetí sadě se díky bojovnosti rozehráli k lepšímu výkonu a vypracovali si tříbodové vedení. O náskok sice přišli, ale při prvním mečbolu dali Nizozemci aut z podání a další dva body získal domácí tým. Setbol proměnil blokem Adam Bartoš. Obrat jako v prvním utkání se ovšem nekonal, čtvrtému setu znovu dominoval soupeř.

"Nevím, jestli byl mezi týmy zásadní rozdíl, ale my jsme kromě třetího setu se nedostali do pohody a bojovnosti. Trošku mi přijde, že z kluků to nadšení a rvavost vyprchává, přijdeme mi trošku uspokojení. Zákonitě podle mých zkušeností pak přicházejí tresty a já doufám, že se z nich poučíme," řekl Šmejkal.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté prohráli s Nizozemci i podruhé

"Nizozemci mají dvě vyrovnané šestky a ukázali, že jsou to kvalitní hráči," řekl blokař Jakub Veselý. "Měli jsme na ně, ale všechno se odvíjelo od servisu, který jsme měli celou dobu horší. Oni do toho řezali a hodně jim to vycházelo, zatlačili nás do vysokých balonů a pak si to ubránili," zhodnotil zápas smečař Tomáš Hýský.

Příští týden čeká volejbalisty daleká cesta do Suwonu, kde 21. a 22. června zahájí s Korejci druhou sérii dvojzápasů ve skupině E. Z té postoupí pouze vítěz do Final Four, kterého se zúčastní i vítězové skupin C a D a pořadatel. Z turnaje Final Four vzejde poslední účastník elitního Final Six, v němž bude startovat po dvou týmech ze skupin A i B a domácí celek.

Česko - Nizozemsko 1:3 (-21, -15, 24, -14)

Rozhodčí: Isajlovic (Rak.), Maclean (Kan.). Čas: 101 min. Diváci: 2300. Sestava a body ČR: Haník 2, Kriško 16, Veselý 9, Mach 1, Michálek 9, A. Bartoš 6, libero Kryštof - Habr 2, Hýský 10, Beer 3. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články