Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jízda Kiki a Maki na mistrovství Evropy skončila ve čtvrtfinále

Cagliari - Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou si o medaile na mistrovství Evropy v italském Cagliari nezahrají. Ve čtvrtfinále podlehly Švýcarkám Tanje Goricanecové s Tanjou Hüberliovou ve třech setech 21:18, 16:21 a 10:15. Dělené páté místo je nicméně pro české šampionky nedávného domácího turnaje světového okruhu v Praze maximem na kontinentálním šampionátu.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

"Páté místo je hezký výsledek," napsaly Kolocová se Slukovou. Jejich vítězná série skončila celkem po 21 zápasech, před ME vyhrály turnaj v Rakousku, první Český pohár na Ládví a premiérově turnaj světového okruhu v Praze. "Dařilo se nám..., ale teď to tak nebylo. Mrzí nás, že to přišlo zrovna v boji o semifinále."

V základní skupině sice Goricanecovou s Hüberliovou porazily 2:0 na sety, ale v boji o semifinále udělaly až příliš mnoho chyb. Začaly dobře, první set získaly pro sebe, ale pak častěji bodovaly Švýcarky a po jejich nástupu do rozhodující sady 3:0 už české jedničky náskok nestáhly.

"Náš výkon byl neodvážný, trošku ustrašený," uvedly Kolocová a Sluková. "Naopak soupeřky neměly co ztratit, riskovaly a vycházelo jim to," dodal pátý pár z londýnské olympiády.

Čtvrtý den ME u moře na Sardinii přitom zahájily Kolocová se Slukovou vítězně. Zápas 2. kola play-off s jinou švýcarskou dvojicí Joana Heidrichová, Nadine Zumkehrová zvládly ve dvou setech 22:20, 21:13 a prošly mezi elitní osmičku. Boje o medaile však už budou o víkendu bez zlatých medailistek z ME do 23 let v roce 2010.

Druhá česká dvojice Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou se rozloučily se šampionátem v osmifinále porážkou s turnajovými jedničkami Laurou Ludwigovou a Kirou Walkenhorstovou z Německa 17:21, 24:22 a 6:15. "Nedaly jsme Němkám nic zadarmo, tím jsme je asi trošku zarazily. Dostaly jsme se s nimi do tie-breaku, který byl sice jednoznačný, ale bojovaly jsme, i když jsme v něm udělaly spoustu chyb," napsaly Češky na svém facebookovém profilu. "S devátým místem jsme moc spokojené a teď si jdeme užít krásné pláže." Oba české mužské páry skončily už ve skupině ve čtvrtek po třech porážkách.

Výsledky:

Čtvrtfinále:

Goricanecová, Hüberliová (21-Švýc.) - Kolocová, Sluková 2:1 (-18, 16, 10).

2. kolo play-off:

Kolocová, Sluková (5-ČR) - Heidrichová, Zumkehrová (9-Švýc.) 2:0 (20, 13), Ludwigová, Walkenhorstová (1-Něm.) - Bonnerová, Hermannová (24-ČR) 2:1 (17, -22, 6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články