Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

České volejbalistky vstupují do 2. části kvalifikace na ME v roli favoritek

Plzeň – Na nejlepší cestě k postupu na mistrovství Evropy jsou české volejbalistky. Minulý týden v Madridu ztratily ve třech zápasech kvalifikační skupiny C jediný set a do druhého dílu kvalifikace vstoupí jako hlavní favoritky na postup. Všechna tři utkání – s Černou Horou, Slovinskem a Španělskem – navíc odehrají české reprezentantky před domácím publikem v Plzni. Přímý přenos utkání Česko – Černá Hora můžete sledovat dnes od17:55 na ČT sport a našem webu.

"Naše výkonnost se lepší každým zápasem. Potřebujeme ještě čas na sehrání a právě tyto zápasy jsou ideální možností k doladění výkonnosti," uvedl italský kouč české reprezentace Carlo Parisi, který bude spoléhat na úspěšnou madridskou sestavu. "Možná sáhneme k jedné změně a vyzkoušíme další hráčku. Základní opory zůstanou," dodal trenér.

Volejbalistky v Madridu porazily Černou Horu i domácí Španělsko shodně 3:0, nad Slovinskem zvítězily 3:1. "V jednom prohraném setu jsme doplatily na ztrátu koncentrace. Naštěstí se podařilo výpadek hned v dalším setu nahradit a něco podobného nás už v dalších utkáních nepotkalo," poznamenala kapitánka Helena Havelková.

I když jsou české volejbalistky hlavními uchazečkami o přímý postup, trenér je varoval před podceněním soupeřek. "Máme kvalitnější a vyhranější kádr, rozhodně si ale žádný výpadek nemůžeme dovolit. Důležité bude hlavně utkání se Slovinskem, které je ve skupině druhé pouze s jednou prohrou," připomněl Parisi. 

Všechny tři plzeňské zápasy odehrají české reprezentantky od 18:00. V pátek nastoupí proti Černé Hoře, v sobotu se utkají se Slovinskem a v neděli uzavřou kvalifikaci duelem proti Španělsku. Vítěz skupiny postoupí přímo na šampionát, který se hraje v příštím roce v Nizozemsku a v Belgii, druhý celek konečné tabulky bude hrát baráž. Na minulé mistrovství Evropy se české volejbalistky probojovaly právě až z baráže, v níž porazily Rumunsko. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články