Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kolocová a Sluková jsou na Štvanici ve finále a těší se z životního úspěchu

Praha – Na nejlepší výsledek v kariéře dnes s jistotou dosáhnou Kristýna Kolocová a Markéta Sluková. Maximem českých plážových volejbalistek na Světovém okruhu dosud bylo čtvrté místo z Berlína, před domácím publikem na Štvanici se jim ale v semifinále podařilo porazit 2:1 na sety rakouskou sesterskou dvojici Doris a Stefanii Schwaigerovy a neskončí tak hůře než druhé.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam semifinále Prague Open s účastí Kolocové a Slukové

Při české premiéře ženského seriálu na pražské Štvanici prohrály Kolocová se Slukovou v semifinále první set a musely dokonce odvracet mečbol, nakonec ale zvítězily po setech 16:21, 21:16 a 17:15. Postupem do finále Kolocová se Slukovou překonaly čtvrté místo z loňského grandslamu v Berlíně.

"Jsme nadšené, že se to povedlo, a navíc doma s neuvěřitelným publikem," řekla Kolocová a Sluková si utírala z tváří slzy štěstí. "Pár jich ukáplo. Vstřebáváme emoce z prvního finále a ještě k tomu doma. To je bomba!" uvedla Sluková.

České volejbalistky v prvním setu přišly o dvoubodový náskok. Ve druhé polovině sady měly problém s příjmem a v šestém utkání na turnaji poprvé ztratily set. Českému páru se nedařil servis jako v předchozích duelech. Hodně jsme riskovaly, obzvlášť já, a pár mi jich tam vůbec nepadlo. Naštěstí jsem u toho zůstala a potom přišly důležité bodíky," řekla Sluková. 

Okolo pěti tisíc fanoušků ale hnalo pátou dvojici z olympiády v Londýně dopředu a bojovnost pomohla českému týmu druhý set získat. "Od druhého setu jsme se chytily v obraně a dopadlo to, jak to dopadlo," řekla Sluková a opět děkovala fanouškům. "Já jsem tam jednu chvíli stála na servisu a úplně mi bubnovalo v uších. Nebyla jsem schopná se soustředit, jak hektický to je. Je to úžasný, nás to strašně žene dopředu." 

Dramatickou koncovku zvládly lépe Češky

V tie-breaku Rakušanky odskočily do vedení o tři body. Kolocová a Sluková prohrávaly ještě 9:12 a za stavu 13:14 odvrátila Kolocová míčem za síť mečbol. "Věděla jsem, že přední část je volná, a naštěstí tam nebyla polařka, která to mohla mít," oddechla si Kolocová. 

Za burácení hlediště si vzápětí vypracoval mečbol i český pár, ale proměnil až druhý, při kterém poslala Kolocová "bagrem" míč do odkrytého pole. "Že mi to tam spadne na mečbol, je ode mě trošku hektický, trošku přehnaně risknutý a suverénní," usmála se. "Bylo to skvělý, mně se to moc líbilo," radovala se ale Sluková. 

Ve finále čekají Němky

V úvodním semifinále zvítězily třetí nasazené Katrin Holtwicková s Ilkou Semmlerovou nad turnajovými dvojkami Laurou Ludwigovou s Kirou Walkenhorstovou. Utkání o bronz je na Štvanici na programu od 14:00, finále začne o hodinu později.

Výsledky semifinále Prague Open:

Kolocová, Sluková (1-ČR) - D. Schwaigerová, S. Schwaigerová (6-Rak.) 2:1 (-16, 16, 15), Holtwicková, Semmlerová (3-Něm.) - Ludwigová, Walkenhorstová (2-Něm.) 2:0 (19, 17). 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články