Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolocová se Slukovou vstupují do sezony spokojené s přípravou

Praha – Pátý pár z londýnské olympiády se připravuje na start nové sezony, kterou zahájí turnajem v Šanghaji. Své výsledkové maximum si Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou loni vylepšily na čtvrté místo, které obsadily na turnaji Světového okruhu v Berlíně. Pozici mezi elitou chtějí potvrdit i letos, ale konkrétní cíle si nedávají. "Vždycky jedeme všechno vyhrát, ale ne vždy se to povede. Chceme hlavně hrát dobře a prodat hodiny na písku a v posilovně ve hře," řekla Sluková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolocová se Slukovou jsou spokojené s přípravou

"Loni jsme zjistily, že být v semifinále je dřina a není to zadarmo. Chceme hrát dobře, což by v našem podání mělo znamenat, že budeme všem šlapat po krku," doplnila Kolocová. Ve stejném duchu hovořil jejich rakouský kouč a snoubenec Slukové Simon Nausch. "Máme tady špičkový produkt a je to jako ve formuli jedna, že stačí jedna malá chyba a vypadnete ze hry. Když předvedou to nejlepší, co umí, a budou mít ze hry radost, tak víme, že výsledek bude dobrý, protože jsou ve špičce," řekl Nausch.

"Důležité je, aby na kurtu fungovaly jako jedna, a když k tomu budou dostatečně sebevědomé, tak můžou soupeřit se všemi." Vedle tradiční přípravy, pilování volejbalové techniky, hry a posilování, zařadily plážové volejbalistky do tréninku i jógu. Kolocová a Sluková se znají více než 16 let, přesto potřebují na kurtu dojít k ještě většímu souznění. "Jsme jedno tělo a jedna duše, ale v krizových momentech každá z nás přemýšlí o situaci jinak, což může vést k nesouladu. Proto se snažíme naučit se v krizi nerozcházet a být si spíš oporou," řekla Sluková.

České jedničky se v sezoně soustředí na grandslamové turnaje, na mistrovství Evropy a jedním z vrcholů pro ně bude pražská zastávka Světového okruhu. Na Štvanici se po čtyřech ročnících mužského turnaje poprvé představí ženy od 20. do 25. května. "Jsme zvědavé i trošku nervózní, kolik přijde lidí, jak budeme hrát, ale v první řadě si chceme turnaj v Praze, kde roky a roky trénujeme, užít," řekla Kolocová.

I když letos ještě neběží kvalifikace o olympiádu v Riu de Janeiru 2016, i na tu už se pomalu připravují. Ve hře chtějí zkoušet nové prvky. "Jestli přinesou úspěch, až začne kvalifikace, aby to fungovalo," řekl Nausch. Byl by rád, aby se jeho svěřenkyně udržely do patnáctky ve světovém žebříčku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články