Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volejbalistky Prostějova hladce postoupily do finále extraligy

Brno - Volejbalistky Prostějova postoupily do finále extraligy, v němž budou usilovat o šestý titul za sebou. Ve třetím semifinále v Brně zvítězily nad domácím KP za pouhých 64 minut hladce 3:0. Stejným poměrem na zápasy vyhrály i celou sérii, ve které neztratily ani set. Ve druhém semifinále Olomouc prohrála s Olympem Praha po tuhém boji 2:3. Olymp vede na zápasy 2:1, čtvrté utkání se hraje ve čtvrtek opět v Olomouci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. semifinále volejbalistek Brno - Prostějov

Brněnské volejbalistky toužily prodloužit sérii s Prostějovem alespoň o jeden zápas, ale zůstalo jen u přání. Obhájkyně titulu své soupeřky jednoznačně přehrály po setech 25:15, 25:15 a 25:14. "Podali jsme lepší výkon než v předcházejících dvou zápasech. Hráli jsme koncentrovaněji, soupeřkám jsme nedali nejmenší šanci na zvrat. Vyrovnané byly jen úvody prvních dvou setů," řekl kouč Prostějova Miroslav Čada.

Brňanky sehrály na Hané mnohem vyrovnanější partie, tentokrát se nedostaly ani v jednom setu přes 15 bodů. Jedinou oporou KP byla smečařka Širůčková. "K úspěchu jsme potřebovali riskovat. Na servisu i v útoku. Bohužel nám tato taktika nevyšla a nepodařilo se nám uhrát ani set," řekl zklamaný trenér Brňanek Andre Gonzales.

Volejbalistky Olomouce po slibném vstupu do zápasu s Olympem nezvládly koncovky druhého a třetího setu. Ještě stačily srovnat krok vítězstvím ve čtvrtém setu. V rozhodujícím tie-breaku ale Pražanky vyhrály 15:11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články