Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Češi prohráli klíčové utkání s Nizozemskem 0:3

Opava – Čeští volejbalisté mají možnost vybojovat si v domácím prostředí postup na mistrovství světa v Polsku. Hned první - a prakticky nejdůležitější - utkání proti Nizozemsku však nezvládli, prohráli ve třech setech. V závěrečné sadě měli deset setbolů, ani jeden z nich však nevyužili. V sobotu hrají s Kyprem, přímý přenos nabídne od 17:55 náš web. Od 15:30 sledujte zápas Bulharsko - Nizozemsko.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Národní tým prohrál v Opavě svůj úvodní kvalifikační zápas s Nizozemskem 0:3 po setech 14:25, 19:25 a 33:35. V sobotu se čeští hráči utkají s Kyprem. Volejbalistům vázla souhra, což se projevilo především v prvních dvou setech, v kterých trenér Zdeněk Šmejkal hledal ideální složení na palubovce. "Hledali sestavu, která by byla schopna bojovat," řekl kouč.

Až ve třetím setu se čeští reprezentanti začali prosazovat a vybudovali si i náskok. Za stavu 24:22 měli první dva setboly, ale nevyužili ani dalších sedm. Naopak při třetím mečbolu Nizozemců po špatném příjmu set i zápas ztratili. "Důležitý byl servis. Tím můžeme soupeře trápit, ale v podstatě jsme to neodpodávali a byli jsme pořád pod tlakem ztrátování," řekl Šmejkal.

V prvním utkání "české" skupiny si bulharští volejbalisté poradili s Kyprem a vyhráli hladce 3:0 na sety. Zvláště třetí sadu opanovali jednoznačným způsobem, zvítězili zde v poměru 25:5. Hlavní favorité na vítězství v kvalifikační skupině, kde jsou i čeští reprezentanti, tak svůj počáteční úkol s přehledem zvládli.

Český výběr je oslaben o několik hráčů, kteří jsou buď zranění, nebo dali místo přípravy přednost strávení vánočních svátků s rodinami. Ve dvou zápasech na Slovensku neuhrála reprezentace ani set, nový kouč Zdeněk Šmejkal se ale chce o postup na MS poprat. "Pro nás je nejdůležitější vyhrát první dva zápasy, pokud možno bez ztráty setu, a s Bulhary se pokusit uhrát co nejlepší výsledek. Problémem je ale souhra, ti kluci spolu nastupují poprvé," řekl. Z pěti kvalifikačních skupin postoupí vítězové, na šampionát se dostane i nejlepší celek z druhého místa. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články