Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sluková: Deváté místo není žádný zázrak

Praha - V osmifinále skončila cesta Kristýny Kolocové a Markéty Slukové na mistrovství Evropy v plážovém volejbale v rakouském Klagenfurtu, nejlepší český pár tak skončil na děleném devátém místě. "Desítka je vždycky dobrá. Ať je to na evropském turnaji nebo na světovém," hodnotí účinkování na šampionátu Sluková.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková (vpravo)
zdroj: Letní olympijské hry

"Není to žádné veliké zklamání, ale upřímně řečeno ani žádný velký zázrak. Do posledního zápasu jsme dostaly ne úplně lehký los a zápas se nám nepovedl tak, jak bychom si představovaly. Musíme se z toho otřepat co nejdříve a jít dál," přiznává Sluková.

V rozhodujícím utkání podlehly Češky španělskému páru Baquerizová–Fernándezová, za 37 minut prohrály dvakrát 15:21. "Trošičku lépe zapodávaly, takže nás zatlačily od sítě. Měly jsme trošku problémy s přihrávkou a jim vyšlo pár šťastných balonů, takže se chytly, a potom už jim tam začalo padat úplně všechno. My už jsme nebyly schopné najít zbraň,"popisuje česká volejbalistka příčiny porážky.

"I když jsme potom ve druhém setu vedly 13:11, tak nám daly podání na čáru a pak se ještě rozjely. My jsme přidaly nějakou chybičku. Řekla bych, že nám to nevyšlo ve spoustě věcí, a to proti týmu takovýchto kvalit nestačí," dodává Sluková.

Česká reprezentantka si uvědomuje, že proti favorizovaným Španělkám měly s kolegyní Kolocovou více riskovat. "Mohly jsme maličko více zariskovat na servisu a hrát možná trošičku odvážněji. Ale to je strašně lehké říci takhle po zápase. Člověk, když tam stojí na písku v tom třicetistupňovém vedru, tak přemýšlí trošičku jinak," popisuje Sluková.

Zasloužený odpočinek ale po šampionátu následovat nebude, program českých beach-volejbalistek je nabitý. "Moc dlouho si neodpočineme. Sezona nám pokračuje příští týden, kdy hrajeme grandslam v Berlíně, a potom se ukážeme v Praze na Super Cupu. Pak do Moskvy na grandslam, takže do konce srpna ještě dojíždíme sezonu," zakončuje Sluková.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Markétou Slukovou o ME v plážovém volejbalu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články