Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

České volejbalistky startují na Grand Prix, ČT odvysílá všechny zápasy

Praha – České reprezentační volejbalistky čeká velká premiéra. Poprvé vstoupí do prestižní série turnajů Grand Prix, které pro ně budou zejména velkou zkušeností. V první fázi, která se hraje v Dominikánské republice, čeká svěřenkyně italského trenéra Carla Parsiho Portoriko, Srbsko a Dominikánská republika. Všechny zápasy odvysílá program ČT sport a náš web, páteční zápas začíná ve 22:55, sobotní utkání se Srbskem sledujte od 20:25, závěrečný nedělní duel s pořádající zemí startuje ve 22:55.

Češky se na turnaj nominovaly díky vítězství v loňském ročníku Evropské ligy. Mladý tým chce zejména nabrat zkušenosti. "Nepojedeme tam asi proto, abychom vyhráli všechno. Nejedeme si to tam ale užít, chtěli bychom hrát co nejlépe. I prohra 0:3 v okamžiku, kdy budeme hrát dobře, je pro nás dobrým výsledkem," řekla asistentka trenéra Lucie Václavíková.

Přípravu podle svých slov volejbalistky nepodcenily, před nadcházejícím Grand Prix intenzivně trénovaly v Kladně. "Příprava byla dobrá, dlouhá, efektivní. Za velkých veder. Podařilo se nám dát dohromady dobrý tým," poznamenala Václavíková.

Z Dominikánské republiky se volejbalistky přemístí do Hongkongu, kde od 9. do 11. srpna budou hrát druhý turnaj s Čínou, Tureckem a Argentinou. Od 16. srpna pak v Japonsku narazí na USA, Bulharsko a domácí tým.

Nominace na World Grand Prix 2013

Nahrávačky: Pavla Vincourová, Šárka Kubínová.

Blokařky: Kristýna Pastulová, Michaela Monzoni, Ivana Plchotová.

Smečařky: Eva Hodanová, Andrea Kossányiová, Michaela Mlejnková, Aneta Havlíčková, Tereza Vanžurová.

Libero: Julie Jášová, Veronika Dostálová.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články