Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kolocová, Sluková nestačily na mistryně světa, ale zůstaly v desítce

Gstaad (Švýcarsko) - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou nestačily na grandslamu v Gstaadu na čerstvé mistryně světa Číňanky Čchen Süe, Si Čang a dělí se o deváté místo. Po nevydařeném šampionátu v Polsku tak na Světovém okruhu vyrovnaly své letošní maximum.

Markéta Sluková a Kristýna Kolocová (blíže k míči)
zdroj: čtk autor: Radek Petrášek

České hráčky po druhém místě v základní skupině zahájily play-off výhrou 21:16 a 21:18 proti argentinskému páru Gallayová, Klugová, ale v osmifinále narazily na jedny z nejlepších beachvolejbalistek na světě. Číňanky v minulém týdnu ovládly MS ve Starých Jablonkách a pravidelně na světových turnajích bojují o medaile. Kolocová, Sluková s nimi prohrály 17:21 a 12:21.

"Na top 10 umístění jsme si musely chvilku počkat, ale díky dnešnímu vítězství proti Argentinkám je zase jedno doma," napsaly na Facebooku.

Ve čtvrtfinále v Gstaadu zůstaly spolu s Čchen Süe a Si Čang tři brazilské páry, dva americké a dva německé. Chybí mezi nimi nejlepší hráčka posledních let, trojnásobná olympijská vítězka i mistryně světa Kerri Walshová, jež se po třetím porodu vrátila s novou spoluhráčkou April Rossovou. Vypadly však stejně jako Češky v osmifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články