Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čeští volejbalisté poprvé v Evropské lize prohráli. Se Španěly uhráli jen set

Podgorica - Po sérii šesti vítězství čeští volejbaloví reprezentanti, svěřenci nizozemského trenéra Stewarta Bernarda, podlehli v černohorské Podgorici Španělsku 1:3. V letošní Evropské lize tak poprvé prohráli, přesto zůstali v čele tabulky, druhá Černá Hora totiž po večerní výhře 3:0 nad Maďarskem snížila ztrátu na tři body.

Španělsko, vítěze Evropské ligy z roku 2007, porazili čeští reprezentanti na obou předchozích turnajích. V Maďarsku zvítězili 3:1 a minulý týden v Barceloně 3:2, což pro ně znamenalo dosud jedinou bodovou ztrátu.

Úvodní set rozehráli Češi v Podgorici slibně, jenže o čtyřbodový náskok ve střední části přišli a o jejich výhře 30:28 rozhodla až dlouhá a dramatická koncovka. Soupeře ale ztráta sady nabudila a druhé dějství vyhrál propastným rozdílem deseti bodů.

Rozjetí Španělé začali lépe i v třetím setu, a třebaže český výběr stahoval, prohrál 17:21. Češi pak měli blízko k tie-breaku, ve čtvrté sadě vedli 19:18, ale poslední tři míče uhrál soupeř.

V hlavním městě Černé Hory se Češi ještě utkají v sobotu s Maďarskem a na závěr v neděli s domácím výběrem. Závěrečný turnaj základní části se v příštím týdnu uskuteční v Opavě. Do Final Four postoupí vítězové tří skupin a pořádající Turecko.

ČR - Španělsko 1:3 (28, -11, -17, -19)

Rozhodčí: Rusinoiu (Rum.), Akinci (Tur.). Čas: 84 min. Diváci: 50. Sestava a body ČR: Ticháček 2, Hýský 8, Široký 2, Finger 16, Mauler 8, Holubec 7, libero Kopáček - Boula 4, Zajíček, Bartoš 3, Kriško 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články