Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolocová a Sluková i Kufa s Hadravou jsou v Argentině ve druhém kole

Corrientes - Nejhůře deváté místo obsadí na beachvolejbalovém grandslamu v argentinském Corrientes české páry Robert Kufa s Janem Hadravou a Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou. V prvním kole play-off si pátý pár z olympijských her v Londýně známý jako "Kiki a Maki" poradil se Slovenkami Natálií Dubovcovou a Dominikou Nestarcovou 21:12 a 21:18.

Kufa s Hadravou, kteří dosud nikdy v hlavní soutěži na Světovém okruhu nevyhráli ani jeden zápas, prošli základní skupinou se třemi vítězstvími a postoupili přímo do druhého kola play-off. Na závěr skupiny měli hrát s olympijským vítězem z Londýna Juliusem Brinkem a Sebastianem Fuchsem z Německa, kteří ale k zápasu nenastoupili. O účast mezi nejlepší osmičkou se čeští hráči střetnou s německou dvojicí Sebastian Dollinger, Stefan Windscheif, nasazenou jako číslo 13.

"Talita, Lima jsou díky novému 'vypečenému' systému FIVB nasazené pouze na desátém místě," dodaly Kolocová se Slukovou před posledním zápasem ve skupině s Brazilkami Talitou a Limaovou. Hostitelská země totiž díky novému pravidlu získává nasazení 1 a 8.

Brazilkám české hráčky podlehly 15:21 a 21:23 a ze druhého místa postoupily do prvního kola play-off, v němž porazily Slovenky Natálii Dubovcovou a Dominikou Nestarcovou. V dalším zápase narazí české volejbalistky na druhé nasazené Američanky Jennifer Kessyovou a April Rossovou, s kterými vypadly ve stejné fázi před měsícem v čínském Fu-čou i loni ve čtvrtfinále olympijského turnaje.

České volejbalistky předtím zdolaly Nizozemky Van der Vlistovou s Wesselinkovou i německý pár Köhlerová, Schumacherová. "Mezi zápasy jsme měly jen hodinu pauzu, a aby toho nebylo málo, v půl šesté se začalo stmívat, celý den fouká a je ani ne 15 stupňů," napsaly z argentinského Corrientes čtvrtfinalistky olympijských her v Londýně.

Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou prohrály v Argentině všechny tři zápasy ve skupině.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články