Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Prostějovské volejbalistky v prvním finále hladce porazily Olymp

Prostějov - První finálový zápas extraligy volejbalistek vyhrál favorizovaný Prostějov. Královny domácí soutěže z posledních čtyř sezon porazily v domácí hale pražský Olymp hladce 3:0 za 70 minut. Druhý zápas je na programu opět v Prostějově v neděli od 17:00, hraje se na tři vítězství.

Radující se prostějovské volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Mysleli jsme si, že bychom mohli Prostějov po výsledcích v sezoně zaskočit. To se nám však nepodařilo, špatně jsme přihrávali," posteskl si kouč Olympu Stanislav Mitáč. V úvodním setu ovládl hru zcela jednoznačně domácí tým. Měl účinnější servis a Olymp převyšoval i na síti. Zkušenější Hanačky dovolily uhrát Pražankám jen 15 bodů. Jasný průběh měl i druhý set. Hráčkám Olympu sice nešlo upřít snahu, soupeřky ale nedokázaly v útočných akcích ničím překvapit a dostaly se tentokrát na 18 bodů.

"Zápas ovlivnil hned začátek, ve kterém byl Olymp nejistý a my jsme získali rychle devítibodový náskok. Dařilo se nám i ve druhém setu," uvedl prostějovský trenér Čada. Nejlepší výkon předvedly volejbalistky Olympu ve třetím dějství. Nacházely skuliny v prostějovské obraně a samy několikrát útok soupeřek úspěšně zablokovaly. Od stavu 22:22 však bodoval už jen Prostějov.

Vykročil tak k očekávanému zisku double, neboť v únoru už převzal Český pohár. I tehdy ve finále zdolal Olymp. "Olymp zlepšil hlavně podání a měl i pár dobrých momentů v obraně. V konci se ale naše soupeřky dopustily zbytečných chyb. Zatím však není nic rozhodnuto. Pouze vedeme na zápasy 1:0," řekl prostějovský kouč, který byl spokojený hlavně s výkonem Hippeové a nahrávačky Vincourové.

Mitáč poznamenal, že po výrazném zlepšení ve třetím setu svitla Olympu naděje na zvrat. "Vedli jsme ještě 21:20, koncovku jsme ale bohužel nezvládli. Dnes jsme s naším výkonem na vítězství nemohli pomýšlet. Utkání bereme pouze jako nepodařený trénink. V nedělní odvetě se pokusíme odvést lepší výkon," uvedl Mitáč.

Bronzové medaile obhájily olomoucké hráčky. Po výhře v Přerově hostily soupeřky v náhradní hale ve Šternberku, tam je ale deklasovaly.

Finále play-off volejbalové extraligy žen - 1. zápas:

Agel Prostějov - Olymp Praha 3:0 (15, 18, 22) Rozhodčí: Kovář, Trumpeš. Čas: 70 min. Sestavy a body: Prostějov: Kossányiová 16, Žarkovová 4, Hippeová 19, Miletičová 10, Assisová 7, Vincourová 2, libero Chlumská - Soaresová. Trenér: Čada. Olymp: Mudrová 4, Halbichová 3, Kvapilová 7, Sládková 10, Patočková 7, Mlejnková 6, libero Dostálová - Hodanová 4, Škrampalová. Trenér: Mitáč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články