Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté Budějovic jsou ve finále, blízko k němu má i Ostrava

Příbram/Ostrava - České Budějovice jsou prvním finalistou extraligy volejbalistů. Obhájci titulu vyhráli v Příbrami 3:2 a semifinálovou sérii ovládli jasně 4:0. Jako jejich soupeři v bojích o třetí titul za sebou se rýsují hráči Ostravy, kteří potřetí zdolali Liberec a v pátek pod Ještědem mohou nejlepší tým dlouhodobé části a obhájce stříbra vyřadit.

Radost volejbalistů Ostravy
zdroj: ČT sport

"Jsme rádi, že série byla 4:0, to je pro nás strašně důležité," radoval se českobudějovický kouč Jan Svoboda. "Příbram lépe přihrávala a útočila než ve třetím zápase. Náš servis byl trochu slabší, ale nakonec rozhodla úspěšnost útočníků," zhodnotil.

Jihočeši jsou nejlepším domácím týmem posledních let a loni slavili už pátý titul od roku 2007. Sílu kádru s řadou zkušených reprezentantů potvrdili i v semifinále. "Hlavním faktorem byly přihrávka a útok. Soupeř přijímal i náš riskovaný servis výborně, my naopak měli v sérii pár chyb na přihrávce. Takový tým, jako jsou Budějovice, to dokáže využít. Jihostroj byl lepší, proto jde do finále," uvedl příbramský kouč Petr Brom, který úspěšnou sérii jihočeských soupeřů nastartoval.

Zato liberečtí volejbalisté jsou překvapivě na pokraji vyřazení. Ve čtvrtém utkání s Ostravou podlehli na její palubovce hladce 0:3, poprvé v sérii nezískali ani set a prohrávají 1:3 na zápasy. Svěřence trenéra Zdeňka Šmejkala i dnes dovedl k vítězství slovenský univerzál Peter Michalovič, který obstaral 25 bodů.

"Děláme více chyb než soupeř, za celý zápas jich máme až o 15 více. Chyby dělají všichni naši hráči. Přitom jsme v prvním i druhém setu vedli. Teď máme nůž na krku," přiznal zklamaný trenér Dukly Michal Nekola, který s Libercem v polovině února vyhrál Český pohár a v evropském Vyzývacím poháru došel až do semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články