Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Volejbalisté Příbrami nepustili ČZU do bojů o medaile

Příbram - Volejbalisté Příbrami vyhráli rozhodující bitvu nad ČZU Praha o postup do semifinále extraligy a mají šanci zopakovat loňský zisk bronzových medailí. V sedmém zápase série porazili pražský celek jasně 3:0 na sety. Příbram v semifinále narazí už třetí rok po sobě na České Budějovice, druhou dvojici tvoří Liberec a Ostrava.

Volejbalisté Příbrami
zdroj: pribram.cz

Svěřenci Petra Broma potvrdili třetí místo po základní části soutěže, s týmem ČZU se však hodně nadřeli. Blízko k ukončení série byli už v sobotu, jenže vedení 3:2 na zápasy a 2:0 na sety do konce nedotáhli a museli si "zpestřit" o rozhodující bitvu Velikonoční pondělí.

V bouřlivém domácím prostředí, které kvůli vyčerpané kapacitě hlediště vytvořili poprvé diváci i přímo na hrací ploše, hráli Příbramští agresivněji, výborně přijímali a na síti soupeře předčili. Jen blokem získali deset bodů a týmu Jana Maliny pokazili sen o historickém úspěchu po hodině a 25 minutách hry.

"Jsem neuvěřitelně šťastný, že máme za sebou tuto neuvěřitelně dlouhou sérii, která snad počtem setů vstoupila do Guinnessovy knihy rekordů," komentoval pro denik.cz příbramský blokař Libor Leikep celkem 31 setů, které v sedmi vyrovnaných zápasech oba týmy odehrály. Leikep byl se 16 body nejvíce bodujícím hráčem vítězů.

Semifinále hrané opět na čtyři vítězství začne ve čtvrtek v hale vítěze dlouhodobé části Liberce (od 18:00) a jihočeských obhájců titulu (17:00).

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 7. zápas:

Příbram - ČZU Praha 3:0 (19, 22, 22)
Nejvíce bodů: Leikep 16, Patucha 13, Čížek 12 - Finger 20, Marel 7, Lohr a Böhm po 5. Konečný stav série 4:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Příbrami porazili ČZU a postoupili do semifinále extraligy
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články