Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Liberečtí volejbalisté smetli Příbram a slaví vítězství v poháru

Mladá Boleslav - Liberečtí volejbalisté dominují extralize a nyní si po suverénním výkonu došli i pro triumf v domácím poháru. Příbram sice v pondělním semifinále vyřadila obhájce trofeje Ostravu, ve finále ale proti liberecké Dukle neměla nárok. Liberec dominoval prakticky ve všech herních činnostech, Středočechy smetl ve třech setech 25:21, 25:14 a 25:17 a posedmé se raduje z vítězství v Českém poháru. Dukla krom vítězné trofeje převzala i svazovou prémii sto tisíc korun.

Liberečtí volejbalisté slaví vítězství v Českém poháru
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Příbram finálovou účastí dosáhla svého historického maxima v soutěži, ve finálovém zápase ale držela s favoritem krok jen do poloviny prvního setu. Liberečtí předčili soupeře svými tradičně silnými zbraněmi - blokem a servisem. V útoku pak bodovali hlavně univerzál Jan Hadrava a smečař Aleš Správka, jenž byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem finále.

Liberecká Dukla si nakonec poradila i bez zraněného prvního nahrávače Pavla Řezníčka, jehož zdárně zastoupil Matyáš Demar. "Začátek byl trochu nervóznější, postupně jsme se ale rozehráli k perfektnímu výkonu. Ukázali jsme sílu celého kádru, změna na důležitém postu (nahrávače) nám neuškodila," řekl trenér vítězů Michal Nekola.

"Dukla byla jasně lepší, my měli problémy s přihrávkou. Pro nás je to historický úspěch, ale čekali jsme lepší hru," přiznal příbramský kouč Petr Brom. Liberec si zároveň vybojoval právo účasti v Česko-slovenském poháru, jenže hrát o něj nebude. Ve stejném termínu 27. února (v Prostějově) ho totiž čeká úvodní semifinále Challenge Cupu v italské Piacenze.

"Přeložit evropský pohár nejde a najít jiný termín pro Česko-slovenský pohár v nahuštěném programu taky ne. Proto asi bude místo nás v Prostějově hrát Příbram. Ještě to ale není potvrzené," řekl ČTK Nekola. Slovenským účastníkem společného poháru je Volley Team Unicef Bratislava. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články