Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Příbramští volejbalisté přišli o neporazitelnost ve Zlíně

Zlín - V extralize volejbalistů už není po devátém kole žádný tým bez porážky. Lídr tabulky Příbram totiž nečekaně klopýtla na půdě pátého Zlína, navíc si z Moravy nepřivezla jediný bod, protože prohrála 0:3. V pondělí tak příbramský celek může v čele vystřídat Liberec po domácí televizní dohrávce s Benátkami nad Jizerou.

Liberečtí volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Luděk Ovesný

Zlín pod vedením Romana Macka vyhrál potřetí za sebou. Příbramského soupeře předčil úspěšností v útoku (54 procent oproti 37), domácí měli také účinnější servis i lepší obranu na síti, díky níž získali i třináct bodových bloků.

Podle Macka byl klíčový hned úvodní set (25:23). "Zvládnutá koncovka nás hodně povzbudila do dalšího průběhu," řekl kouč Zlínskému deníku. "Na soupeře jsme se dobře připravili, eliminovali jsme jeho nejsilnější zbraně a koncentraci jsme udrželi po celý průběh střetnutí. Mužstvo předvedlo nejlepší výkon v tomto ročníku," chválil.

Na dva body se dosud neporaženému příbramskému týmu Petra Broma přiblížili mistři z Českých Budějovic, kteří formu z Ligy mistrů a nedávnou výhru nad Berlínem suverénně potvrdili proti poslednímu Ústí nad Labem. Na čtvrté místo se posunul Havířov díky tříbodovému zisku proti Brnu (3:1), na elitní trojici má však velkou ztrátu.

Za Havířovem následuje hned kvarteto týmů se stejným počtem bodů včetně ČZU a Ostravy, která dnes v Praze dokázala zápas otočit ze stavu 0:2 na sety. Ostravské vyburcoval skvělými zákroky v poli libero Václavík, jenž inspiroval hlavně Michaloviče. Slovenský univerzál rozstřílel ČZU 33 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články