Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Jihostroj bude bojovat o naději na Pohár CEV

České Budějovice - Rozloučit se s Ligou mistrů druhou výhrou ve skupině a vybojovat si naději na pokračování v Poháru CEV chtějí volejbalisté Českých Budějovic. Český mistr přivítá v posledním kole skupiny B Recycling Volleys Berlín s liberem Martinem Kryštofem. "Chceme potěšit fanoušky druhou domácí výhrou," prohlásil šéf klubu Jan Diviš. Jihostroj v letošním ročníku porazil doma černohorskou Budvu a připsal si tak na konto teprve druhou výhru v Lize mistrů v historii klubu. Přímý přenos utkání sledujte od 17:55 na ČT sport a našem webu.

Trenér Jan Svoboda možná bude muset nahradit blokaře Radka Macha, který si v extralize pochroumal kotník a o jeho startu se teprve rozhodne. Svoboda doufal v podporu tradičně zaplněné a bouřlivé českobudějovické haly. "V domácích zápasech si podporu fanoušků užíváme a vždycky nás vyhecuje," řekl Svoboda.

Do Poháru CEV přejdou z Ligy mistrů čtyři celky - nejhorší tým z druhých míst a tři nejlepší z třetích příček v sedmi skupinách. "Chceme se pokusit Berlín porazit a zahrát si Pohár CEV," uvedl Svoboda na webu evropské federace CEV. V prvním utkání prohrál Jihostroj v Německu 0:3.

Berlín v pátém kole překvapil vítězstvím nad favoritem skupiny Novosibirskem. Nyní si chce německý výběr výhrou v Budějovicích definitivně pojistit postup do vyřazovací části Ligy mistrů. "Máme to ve svých rukou. Výhra nám postup zajistí a to je pro nás ta nejlepší motivace," řekl berlínský kouč Mark Lebedew.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články