Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli i druhý zápas bez ztráty setu

Praha – Volejbaloví mistři z Českých Budějovic nezaváhali ani v druhém kole domácí extraligy a na své palubovce zdolali poměrem 3:0 na sety Ostravu. Soutěží tak stále kráčí bez ztráty jediného setu. Druhá je v neúplné tabulce Příbram, která otočila zápas v Ústí nad Labem na 3:2.

Brněnští hráčí získávají v přípravné fázi hlavně kondičku
zdroj: ČT Brno

Trenér Jihočechů Jan Svoboda vyslal proti oslabené Ostravě do boje stejnou sestavu, která hrála ve čtvrtek v Berlíně. Od druhé sady nastoupil i blokař Sobotka, který v létě přišel právě z Ostravy. A Sobotka se kouči odvděčil spolehlivým výkonem. Pomohl tak Jihostroji k vydařené prověrce před úterním domácím duelem Ligy mistrů s černohorskou Budvou.

"Z naší strany to ale byl nevýrazný výkon. Byli jsme ve vedení, sety jsme dohráli v uvozovkách jednoznačně, ale set a tři čtvrtě se mi to nelíbilo, nemělo to šťávu. Jsem rád, že přišlo tolik lidí, atmosféra byla výborná. Věřím, že jich přijde na úterní Ligu mistrů ještě víc," řekl trenér Svoboda.

Příbram první dva sety v Ústí prohrála, pak zlepšila obranu i útok a ve čtvrtém dějství se jí povedla klíčová šňůra šesti bodů od stavu 18:19. V tie-breaku pak odskočila mladému domácímu týmu od stavu 9:9 pěti získanými body v řadě.

Nováček extraligy ze Starého Města začal proti pražskému celku ČZU dobře, ale tempo neudržel a po prohře 1:3 k jednomu bodu z úvodního kola tentokrát žádný nepřidal. Nulu si v tabulce nevylepšila ani Odolena Voda v Havířově. V neděli se hraje zápas Brno-Benátky, v pondělí před televizními kamerami Liberec-Zlín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články