Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalisté porazili Rakousko a od ME je dělí jediný bod

Ostrava – Jediný bod dělí České volejbalisty od postupu na mistrovství Evropy v roce 2013. V kvalifikačním utkání porazili Rakousko 3:0 po setech 25:19, 28:26 a 25:18 a po čtyřech odehraných duelech zůstávají bez porážky v čele skupiny C. Před druhými Chorvaty mají svěřenci trenéra Stewarta Bernarda dva zápasy před koncem kvalifikace náskok šesti bodů.

Čeští volejbalisté
zdroj: ISIFA

Češi nastoupili do zápasu s uzdraveným smečařem Štokrem, který hrál výborně a postaral se o 17 bodů. V prvním i třetím setu si volejbalisté brzy vypracovali rozhodující náskok, útočné duo domácího výběru Štokr s Davidem Konečným s jistotou využívalo nekompaktní obrany Rakušanů na síti.

Dramatická byla jen druhá sada. Češi už vedli 22:19, ale pak chybovali a nechali soupeře srovnat na 23:23. Při prvním setbolu zkazil Konečný servis, při druhém trefil podání do sítě kapitán Hudeček. Ani třetí setbol volejbalisté neproměnili, radovali se až po čtvrté možnosti a půlhodinovém boji.

"Měli jsme tam určité výpadky ve hře, ale celkově jsme spokojeni. Chytili jsme první set a začátky na turnajích jsou důležité. Počítá se výhra," řekl po utkání Štokr, který v týdnu léčil bolavá záda.

Úvod zápasu vyšel českým reprezentantům podle představ. "První set byl dobrý, byli jsme koncentrovaní. Ale ve druhém setu jsme polevili. Nedohráli jsme nějaké akce a možná nás to rozhodilo z koncentrace," poznamenal Štokr, podle kterého se tým z menší nepohody dostal dobrým startem třetí sady. "Jenom škoda, že jsme nenechali Kubu Janoucha dohrát. Sám jsem tam udělal nějaké zbytečné chyby," dodal Štokr. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články