Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plážové volejbalistky skončily ve čtvrtfinále berlínského grandslamu

Berlín - Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou prohrály ve čtvrtfinále grandslamu Světového okruhu v Berlíně s favorizovanými Brazilkami Larissou a Julianou 0:2 (-18, -22) a na turnaji obsadily dělené páté místo.

Markéta Sluková a Kristýna Kolocová
zdroj: ČT24

Čtyřiadvacetileté Češky byly po celý zápas vítězkám 44 turnajů Světového okruhu více než vyrovnanými soupeřkami. V druhém setu dokázaly odvrátit čtyři mečboly. V závěru obou sad se však pokaždé projevily větší zkušenosti Brazilek a Češky tak počtvrté v sezoně v skončily na Světovém okruhu páté.

"Ony vždycky přijdou s něčím malinko navíc a my ne. Je tam moment, kdy něco vymyslí, něco na nás upečou a my se s tím nevypořádáme. Naopak my nepřidáme jeden nebo dva bodíky co ony a tím je potom ten dvoubodový rozdíl," řekla ČTK Kolocová.

"Je samozřejmě dobré, že jsme nedostaly dvakrát s desítkou, to se cení. Ale asi obě dvě víme, že to nebyl náš nejpřesvědčivější výkon. Máme ještě nějaké rezervy a je co zlepšovat," doplnila ji Sluková.

České olympioničky se do bojů o svůj první postup do semifinále na Světovém okruhu dostaly díky polednímu vítězství nad Italkami Gioriou s Momoliovou, které osmifinálové utkání skrečovaly v prvním setu za stavu 19:15 pro Češky kvůli zlomenině prstu Giorii.

"Markéta jim podávala do středu a ony se srazily rukama vprostřed. Má snad naštípnutý kloub nebo něco takového," řekla tehdy ČTK Kolocová. "Je to pro nás snad úplně poprvé v životě, že se nám něco takového stalo," dodala.

Trochu si přitom oddechla, že Italky do utkání už nenastoupily. "Kdykoli si proti nám soupeř vzal v minulosti oddechový čas na ošetření, tak my jsme z toho byly tak vyjukané, že jsme potom nehrály naplno a bály jsme se podávat na tu hráčku, protože nám jí bylo líto. Takže nakonec jsem ráda, že to skončilo takhle, protože nehrát na ni by bylo nepříjemné," poznamenala Kolocová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články