Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pouť volejbalistek Prostějova v Lize mistryň skončila v Istanbulu

Istanbul - Volejbalistky Prostějova prohrály v odvetném osmifinále Ligy mistryň v Istanbulu s domácím Fenerbahce za 71 minut hladce 0:3. Po porážce 1:3 v domácím prostředí jsou české mistryně z nejvyšší evropské klubové soutěže vyřazeny, potřetí za sebou skončily v úvodním kole play off. Hanačky hrály s hlavními favoritkami na celkové prvenství vyrovnanou partii pouze v prvním setu. "První dva sety byly z naší strany dobré. Bylo jen škoda, že jsme nevyužili koncovku prvního setu, kterou jsme těsně prohráli," řekl trenér Miroslav Čada. V jeho celku patřily k hlavním oporám Horká s Velikou, které nejčastěji útočily.

Hvězdný istanbulský tým vzal od úvodu režii zápasu do svých rukou. Byl agresivnější, v útoku přehrával soupeřky důrazem. Volejbalistky Fenerbahce rychle vedly 7:2 a 14:7, narůstající rozdíl skóre pak ale Prostějov zastavil.

Hostující celek zlepšil obranu a přidal do svého herního rejstříku i přesnější podání. Těmito zbraněmi se Prostějovu podařilo zdramatizovat koncovku první sady, kterou zkušenější Fenerbahce vyhrálo až po tuhém boji 27:25.

Ovšem naděje na případný výsledkový zvrat a sen o zlatém setu vzaly v dalším průběhu zápasu rychle za své. Turecké mistryně rozehrály nápaditý volejbal s tvrdými útočnými akcemi, tlak si vytvářely důrazným podáním.

České mistryně postupně ztrácely jistotu a skóre rychle narůstalo ve prospěch istanbulských hráček. V závěrečném setu už tým Fenerbahce bez vážnějších problémů dotáhl zápas do vítězného konce.

"Sice jsme dobře podávali i v třetím setu, jenže soupeřky měly vynikající obranu a kromě toho dobře útočily. Tím jsme už ztratili naději na zvrat," dodal Čada.

Fenerbahce Istanbul - Modřanská Prostějov 3:0 (25, 19, 14)

Rozhodčí: Eizikovits (Izr.), Mitev (Bul.). Čas: 71 min. Diváci: 3700. První zápas 3:1, postupuje Fenerbahce.

Sestavy a body:
Fenerbahce: Aydemirová 5, Tomová 13, Fabiana 9, Šaškovová 8, Kim Jon-kong 12, Erdemová 9, libero Güneyligilová - Kocyigitová, Tokatliogluová, Eryüzová, libero Dalbelerová. Trenér: Zé Roberto.

Prostějov: Smáková, Horká 12, Hrončeková 4, Popovičová 8, Veliká 11,Monzoniová 4, libero Chlumská - Soaresová 1, Kubínová. Trenér: Čada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články