Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Argentina deklasovala Gruzii 54:9, rozhodlo vyloučení Gorgodzeho

Gloucester – Ragbisté Argentiny udělali na mistrovství světa důležitý krok směrem k postupu do vyřazovacích bojů, když porazili nebezpečnou Gruzii 54:9 a připsali si pět bodů do tabulky základní skupiny C. Pumy položily za brankovou čáru soupeře sedm pětek, v druhém poločase na hřišti jednoznačně dominovaly.

Utkání Argentina - Gruzie
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Zatímco v prvním poločase byla gruzínská ekipa, povzbuzená úspěšným vstupem do turnaje proti Tonze, jihoamerickému týmu vyrovaným soupeřem, po změně stran se její defenziva rozpadla jako domeček z karet. Výrazně k tomu přispěla nedisciplinovanost opory číslo jedna, vazače Gorgodzeho. Ten se i přes předchozí upozornění od sudího Doyla, že příští faul bude potrestán žlutou kartou, dopustil nečistého zákroku v rucku a výsledkem bylo to, že šel na deset minut ven ze hry.

Početní převahy jednoho muže, navíc klíčové postavy pro organizaci gruzínské obrany, využili Argentinci dokonale a Gorgodzeho vyloučení potrestali třemi pětkami. Ve zbytku utkání přidali tři další a dohráli zápas v exhibičním tempu. Naopak Kavkazané, na nichž byl patrný úbytek fyzických i psychických sil, se ve druhém poločase nezmohli na jediný bod.

Mistrovství světa v ragby:

Skupina C: Argentina - Gruzie 54:9 (14:9).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články