Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň vyřadila v evropských pohárech Zubří. Postoupila také Karviná

V českém souboji ve 3. kole Evropského poháru byli úspěšnější házenkáři Plzně, kteří navzdory porážce o čtyři góly v odvetě vyřadili extraligového konkurenta Zubří. Bez problémů prošel dál lídr domácí soutěže, Karviná, který porazil i podruhé kyperskou Famagustu.

Zubří muselo v domácím prostředí dohánět osmibrankovou ztrátu z úvodního duelu v Plzni. Valaši vyhráli první poločas o pět gólů 21:16 a nejblíže se zdánlivě nesplnitelnému cíli přiblížili v 50. minutě, kdy Ondřej Mika zvýšil na 30:24. Větší drama však český mistr nepřipustil, skóre korigoval a po porážce 28:32 mohl slavit postup.

Karviná si přivezla z Kypru pohodlný pětigólový náskok, který dnes ještě zvýraznila. Baník porazil hostující Anorthosis jednoznačně 33:22 a čeká ho další kolo.

Třetí český pohárový zástupce Dukla bude hrát v neděli odvetu proti favorizovanému Drammenu. Z Norska si Pražané nečekaně odvezli jednogólový náskok po výhře 29:28.

Odvetné utkání 3. kola Evropského poháru házenkářů

Zubří - Talent tým Plzeňského kraje 32:28 (21:16)

Nejvíce branek: Jurka 9, Mořkovský 6, Dokoupil, Mazurek a Dobeš po 4 - Douda 9/2, Škvařil, Korbel a Režnický po 5. První zápas 27:35, postoupila Plzeň.

Karviná - Anorthosis Famagusta 33:22 (16:12)

Nejvíce branek: V. Patzel 6/2, Solák a Skalický po 5 - Kritikos 5, Moraitis a Argyru po 3. První zápas 29:24, postoupila Karviná.



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články