Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Házenkářky Mostu natáhly na šnůru úspěchů osmý titul

Mostecké házenkářky porazily Slavii Praha i v odvětě play-off interligy a mohou se radovat z už osmého domácího titulu v řadě. Před domácími diváky se se soupeřkami nepáraly a zvítězily s přehledem 33:21. První finálový duel v Praze ovládly 25:21.

Dominika Zachová
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Mostecké hráčky vládnou české házené nepřetržitě od sezony 2012/13, kdy získaly první titul. Slavii ve finále porazily popáté za sebou a celkově pošesté. Na prvním místě historické tabulky nejvyšší české soutěže se osmým prvenstvím odpoutaly právě od Pražanek.

Je nám líto, video expirovalo.
Mostečanky jsou už poosmé mistryněmi interligy

Černí Andělé, kteří si po rozvolnění koronavirových opatření mohli závěrečné vystoupení užít s fanoušky, po vyrovnané úvodní desetiminutovce v závěru prvního poločasu soupeřkám odskočili na rozdíl sedmi branek. Slávistky se už po přestávce proti favoritkám na další odpor nezmohly a jejich ztráta narostla až na 14 gólů. Rozdíl dokázaly nakonec už jen mírně korigovat.

"Dneska nám utkání mimořádně vyšlo, podali jsme jeden z nejlepších výkonů v této sezoně a jsem rád, že nám to vyšlo zrovna ve finále. Skvěle nám fungovala obrana i ve spolupráci s brankařkami. Vycházelo nám prakticky všechno a jsem moc rád, že jsme mohli takový výkon předvést před fanoušky, kteří nám opět výrazně pomohli," řekl po finále trenér šampionek Jiří Tancoš pro klubový web.

Nejlepší střelkyní finále byla s šesti brankami domácí Charlotte Cholevová, pět branek přidala Valerie Smetková. Pětibrankový zápis měla v týmu Slavie Magdalena Svobodová.

Play-off házenkářské interligy žen:

Finále - odveta: Most - Slavia Praha 33:21 (20:13) Nejvíce branek: Cholevová 6, Smetková 5/1, Stříšková a Borovská po 4, Zachová 4/2 – Svobodová 5, Míšová 4, Franková a Jačková po 3. První zápas 25:21, Most získal titul.

O 3. místo - odveta: Olomouc - Poruba 17:17 (7:9) Nejvíce branek: Závišková 5, Fryčáková 4, Kuxová 4/3 - Polášková 5/2, Mýlková 4, Konečná 3. První zápas 20:22, Poruba obsadila konečné 3. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články