Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nominace házenkářů na kvalifikaci ME: Uzdravený Galia vytvoří duo s Mrkvou

V nominaci českých házenkářů na start kvalifikace mistrovství Evropy nakonec nechybí zkušený gólman Martin Galia. Jedna z opor týmu, která přispěla k nečekanému šestému místu na lednovém Euru v Chorvatsku, doléčila zranění z minulé sezony a vytvoří silný brankářský tandem s Tomášem Mrkvou. Reprezentanti vstoupí do čtyřčlenné kvalifikační skupiny příští týden zápasy s Finskem a v Bosně a Hercegovině.

Český brankář Martin Galia
zdroj: REUTERS autor: Ognen Teofilovski

Trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš dodatečně nominovali také levou spojku Milana Škvařila a křídlo Marka Vanča. Tým má nyní 18 hráčů a přípravu zahájí v neděli. Příští středu doma přivítá Finsko a půjde o první zápas nové sezony.

"Samozřejmě na nic jiného než na intenzivní přípravu na zápas čas není. Musíme se připravit hlavně sami na sebe, po delší době, kdy jsme nebyli spolu, musíme maximálně využít čas, který máme," uvedl v tiskové zprávě Filip.

"Kompletní se sejdeme až v pondělí, protože někteří hráči ještě v neděli hrají ve svých klubech a ve středu už hrajeme proti Finům. Potřebujeme si osvěžit naši hru jak v obraně, tak v útoku a přechod do něj. A samozřejmě se budeme připravovat na Finy takticky," přiblížil český kouč.

Trenér házenkářské reprezentace Jan Filip
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Nováčkem v kádru je jednadvacetiletá spojka Dominik Solák. "Po minulé reprezentační sezoně skončil Honza Landa a na jeho pozici potřebujeme ještě jednoho obránce. Dominik je hráč, který by mohl typově na tomto postu působit. Není to ale jediná varianta. Tou další je třeba Štěpán Zeman," řekl Filip.

Po úvodním duelu s Finskem se český celek příští sobotu představí v Bosně. Na mistrovství Evropy na začátku roku 2020 bude poprvé v historii startovat 24 týmů, díky čemuž se zvýší počet postupujících z kvalifikace. Na šampionát projdou první dva celky z každé skupiny a k nim ještě čtyři nejlepší týmy z třetích míst.

Nominace:

Brankáři: Tomáš Mrkva, Martin Galia

Střední spojky: Tomáš Babák, Roman Bečvář, Ondřej Zdráhala

Pravé spojky: Stanislav Kašpárek, Dieudonné Mubenzem

Levé spojky: Pavel Horák, Matěj Klíma, Dominik Solák, Milan Škvařil

Pravá křídla: Tomáš Číp, Miroslav Jurka

Levá křídla: Jakub Hrstka, Marek Vančo

Pivoti: Petr Šlachta, Štěpán Zeman, Leoš Petrovský

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články