Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karviná poskočila do čela extraligy. Ve šlágru zdolala těsně Plzeň

Extraliga házenkářů má nového lídra. Karviná ve šlágru 6. kola vydřela domácí výhru 24:22 nad Plzní a sesadila před reprezentační přestávkou z prvního místa házenkáře Nového Veselí. Ti vybojovali bod za remízu v 23:23 v Jičíně, ačkoli v poločase prohrávali o sedm branek.

Plzeňský házenkář Jakub Šindelář
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Obhájci titulu promarnili v závěru úvodního poločasu pětibrankový náskok, nakonec ale v dramatické koncovce poslední neporažený tým soutěže zdolali.

Vicemistrovská Plzeň před přestávkou vyrovnala na 11:11 a v úvodu druhé půle šla do vedení až o tři branky. Domácí, které táhl kapitán Jan Užek, ale dokázali srovnat, čtyřmi góly v řadě pak odskočili a v závěrečných minutách už výhru uhájili.

"Nástup do zápasu nám vyšel skvěle, až překvapivě skvěle. Nevím, jestli nám potom došly síly v tom druhém, jestli se projevily ty dva zápasy v sobotu a v neděli, ale nakonec je to vítězství, takže všechno dobré. Ale bylo to ubojované vítězství," řekl karvinský trenér Marek Michalisko s odkazem na víkendový postup do třetího kola Poháru EHF.

Je nám líto, video expirovalo.
Karviná ve šlágru kola vydřela výhru s Plzní

Jičín ztratil skvěle rozehraný duel

Jičín proti Veselí v prvním poločase držel výborně chytající Veverka a domácí hráči trestali technické chyby soupeře.

Do kabin šli za stavu 17:10, ale po pauze začalo Nové Veselí z jejich náskoku ukrajovat a 30 sekund před koncem šlo dokonce do vedení 23:22.

Alespoň bod zachránil Ronalu v úplném závěru ze sedmičky Šulc. "Ztratit takto skvěle rozehraný zápas, to je trestuhodné. Musím si se svými hráči ohledně toho promluvit, jelikož už je to třetí zápas v řadě, kdy jsme soupeře vrátili do hry. Pro nás je to veliká ztráta a jsem velice zklamaný," zlobil se jičínský trenér Petr Mašát.

Dělbou bodů skončil také duel Brna s Frýdkem-Místkem, které se rozešly s remízou 28:28. V zápase měli dlouho navrch hosté, kteří na začátku druhého poločasu vedli až o pět gólů.

Tři minuty před koncem však byli o dvě branky vpřed Brňané a sahali po plném bodovém zisku. Pepino nicméně v 59. minutě srovnalo a v poslední sekundě mohlo dokonce rozhodnout, ale Mynář trefil z devítky tyč.

Jediným sobotním vítězem byly Lovosice, které v duelu týmů z čela tabulky porazily 31:29 Kopřivnici a bodově se udržely s Plzní a Hranicemi. Deseti brankami se o jejich výhru zasloužil Klimt.

Házenkáři Dukly prohráli 20:22 se Zubřím, ačkoli v poločase vedli o pět branek. Svěřenci trenéra Daniela Čurdy jsou v tabulce po třetí porážce za sebou s třemi body až desátí.

"První poločas jsme odehráli skvěle, bojovali jsme. Bylo to jako noc a den. Ve druhé půli přijdeme na hřiště, jasně jsme si řekli, že musíme zvládnout začátek druhého poločasu, a my ho prohrajeme 6:2. Tam se to určilo. Bohužel jsme dole a musíme to nějak vyřešit," uvedl Čurda.

Jeho svěřenci vyhráli první poločas 11:6, pak však chybami umožnili Zubří srovnat. Ve 42. minutě to bylo 13:13 a pak už žádný z týmů soupeři neodskočil.

V 58. minutě v končící přesilové hře hosté vstřelili gól na 20:21, Dukla v závěru zkusila při hře bez brankáře vyrovnat, ale vítězství Zubří zpečetil gólem do prázdné branky přes celé hřiště Korbel.

"Úplně dobrá házená to nebyla, šlo spíše o trápení z obou stran. Věřili jsme, že i za nepříznivého stavu 6:11 se dá zápas otočit, ale Dukla nám to trošičku ulehčila bojácnější hrou. Tak, jak vyhrávali souboje v prvním poločase, tak pak už do nich tak moc nechodili v tom druhém. Nicméně my jsme šli postupně trpělivou hrou, tentokrát jsme nepanikařili, chytil se nám brankář a získali jsme vítězství, které jsme potřebovali," uvedl trenér Zubří Dušan Poloz, jehož tým je po nevydařeném úvodu sezony jen jednu příčku před Duklou.

Výsledky 6. kola extraligy házenkářů:

Karviná - Plzeň 24:22 (11:11)

Nejvíce branek: Užek 7/1, Nedoma a Zbránek po 4, Monczka 4/1 - Douda 6/1, Stehlík 5/1, Tonar 5/2.

Lovosice - Kopřivnice 31:29 (13:13)
Nejvíce branek: Klimt 10/1, Malý 7, Jonáš 4 - Střelec a Brůna po 6, Hanus 5.

KP Brno - Frýdek-Místek 28:28 (14:18)
Nejvíce branek: Hlípal 6, Havlát, Petrovič a Burget po 4 - Kocich 9/1, Bosák 7, Stržínek 6.

Jičín - Nové Veselí 23:23 (17:10)
Nejvíce branek: Šulc 6/1, Krahulec 4, Horut 4/2 - Sekulič 7, Živojinovič 5, Štěrba 3, Kezič 3/2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články