Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Z nominace házenkářů vypadl pivot Petrovský. Oslabení, mrzí trenéra Kubeše

Z nominace českých házenkářů na play-off kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Rusku vypadl kvůli zdravotním problémům pivot Leoš Petrovský. Už dříve se zranil také brankář Martin Galia. "Je to pro nás oslabení. Oba dva hráči byli stabilními členy našeho kádru. Musíme se tím prostě nějak vyrovnat," řekl jeden z dvojice českých trenérů Daniel Kubeš.

Slavící čeští házenkáři
zdroj: REUTERS autor: Antonio Bronic

Reprezentanti se chystají na úvodní zápas play-off v pátek v Plzni. Odveta se bude hrát 12. června v Rusku. K týmu se zatím nepřipojili obranář Jan Landa a brankář Petr Štochl, který se nečekaně vrátil do reprezentace.

"Honza Landa měl dnes pracovní povinnosti," řekl Kubeš. "Petr Štochl dorazí později, protože měl včera velkou rozlučku v Berlíně. Doufáme, že nám pomůže hlavně v tom domácím zápase," dodal kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři spoléhají v útoku na Zdráhalu

Český celek se v play-off pokusí potvrdit skvělé výkony z lednového evropského šampionátu, kde šestým místem vyrovnal nejlepší výsledek samostatné reprezentace na velké akci.

"Rusko je těžký soupeř. Házená tam má obrovskou tradici. Mají velký zájem se vrátit zpět na mistrovství, kde v posledních letech chyběli. Udělají stejně jako my vše pro to, aby postoupili. Je to soupeř na naší úrovni. Oba týmy mají velkou šanci postoupit, série bude vyrovnaná," mínil Kubeš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články