Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jícha chystá tečku za házenkářskou kariérou. Na rozlučku dorazí hvězdná jména

Zhruba 40 házenkářských hvězd současnosti i minulosti se představí na rozlučce bývalého nejlepšího hráče světa Filipa Jíchy s kariérou v jeho rodné Plzni. Na zimním stadionu v západočeské metropoli se proti sobě 16. června postaví v exhibičním zápase tým kolem německého Kielu proti výběru Barcelony a zbytku světa. Šestatřicetiletý Jícha, který v obou klubech působil, si zahraje za oba celky. Věří, že na rozlučku by mohlo dorazit až osm tisíc diváků.

Filip Jícha
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

"Když jsme tam s tátou chodili na zimák na hokej, tak už jsem přemýšlel, jaké by to bylo hrát před tolika lidmi," řekl Jícha na tiskové konferenci v Plzni. "Spoluhráči přijedou do mého rodiště, kam by se asi nikdy nepodívali. To, že mi vzdají hold, mě hluboce dojímá," doplnil Jícha, který vloni v říjnu kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům ukončil kariéru.

Nejlepší házenkář světa za rok 2010 oslovil 49 hráčů, například Dominika Kleina, Raúla Entrerríose, Kirila Lazarova, Kima Anderssona či Víctora Tomáse, a téměř všichni přislíbili účast. Dorazí zástupci z jeho posledního působiště Barcelony, z Kielu, kde strávil nejdelší část kariéry, ale přijedou i tři kamarádi ze švýcarského St. Gallenu, kde hrával v letech 2003 až 2005. Účast přislíbil i šéf německé bundesligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha zakončí svou kariéru exhibicí v Plzni

"Přijede také pár kluků, kteří hráli za THW Kiel v roce 2012, kdy jsme vyhráli všechny zápasy v Evropě," uvedl Jícha. Českých účastníků bude včetně Jíchy devět a mezi nimi třeba gólmanští bratři Petr a Jan Štochlové z Plzně. "Budeme se snažit předvést házenou nejvyšší kvality, nechceme exhibici odchodit," uvedl Jícha, který si zahraje s oběma týmy.

V Plzni se hraje házená v hale Lokomotivy, ale tamní kapacita 1800 míst by nestačila. Vstupné na zápas, který začne v 17:30, bude 90 až 180 korun. Dorazit mají stovky fanoušků z Německa. "Kampaň na utkání se teprve rozbíhá, ale už je prodáno přes 2000 lístků. Prodej je pouze on-line. Uděláme vše, aby byla hala naplněná," řekl Pavel Pillár z agentury Sport Invest, která akci pořádá ve spolupráci s městem. 

Po zápase bude pro Jíchu připraveno překvapení. Součástí akce bude doprovodný program a autogramiáda házenkářských hvězd u vystavených trofejí. "Hráči jsou ochotni se podílet na všem, co Filipa napadne," dodal Pillár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články