Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Házenkáři Karviné jsou ve finále, o titul si zahrají s Plzní nebo Zubřím

Karvinští házenkáři vyhráli i třetí semifinálový zápas extraligy, na půdě Lovosic zvítězili 38:33 a postoupili do finále. V něm jsou poprvé od roku 2010, kdy získali desátý mistrovský titul. Ve druhé dvojici využila Plzeň výhody domácího prostředí, porazila Zubří 24:22 a v sérii se ujala vedení 2:1. O druhém finalistovi se může rozhodnout už v neděli, kdy bude Plzeň znovu hrát doma.

Plzeňští házenkáři
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Karviná dvakrát vyhrála v domácím prostředí a ani dnes nedala soupeři šanci. Lovosice bez nejlepšího extraligového střelce Jiřího Motla, který se zranil ve druhém utkání, vedly naposledy v deváté minutě 5:4. V poločase už prohrávaly o tři branky a v utkání bohatém na góly se marně snažily ztrátu zlikvidovat.

Druhá dvojice svádí mnohem vyrovnanější boj. Ve dvou zápasech v Zubří rozhodovalo až prodloužení, ten druhý se dokonce dohrával až u jednacího stolu. Plzeň v týdnu neuspěla s protesty a její původně anulovaná porážka nakonec po odvolání zůstala v platnosti. Vítěz základní části ze Zubří dlouho držel vyrovnanou partii především zásluhou Doudy, který byl s osmi brankami nejlepším střelcem zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň přehrála Zubří a vede v semifinálové sérii 2:1

Až od 37. minuty se začali domácí vzdalovat. V nervózním závěru plzeňský Milan Ivančev neudržel nervy a za oplácení uviděl 13 minut před koncem červenou kartu. Hostům se však nepodařilo vyrovnat, ani když odvolali gólmana. Čtvrtý zápas se bude hrát v neděli znovu v Plzni a domácí si v něm mohou zajistit postup do finále.

"Žádná euforie není na místě. Udělali jsme jen další krok a potřebujeme ještě jeden. A víme, že ten poslední bývá nejtěžší. Ale věřím, že se kluci zkoncentrují a tu sérii ukončíme v Plzni," uvedl na webu Západočechů trenér Michal Tonar starší.

Ve skupině o 5.-8. místo sice Dukla Praha prohrála s Frýdkem-Místkem o tři branky 27:30, ale v soupeřově hale předtím zvítězila o čtyři, takže bude hrát s Jičínem o 5. místo. Frýdek-Místek se utká o sedmou příčku s Kopřivnicí. O postupujícím rozhodla Kastnerova střela dvacet sekund před koncem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články