Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Lovosic dokázali zvítězit v Plzni

Házenkáři Lovosic zvítězili v 16. kole extraligy na palubovce oslabené Plzně 30:23 a posunuli se před západočeského protivníka na druhé místo tabulky. Na vedoucí Zubří jim chybí bod, třetí Plzeň ztrácí dva. 

Radost házenkářů Lovosic
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Úvod zápasu vyšel lépe domácímu Talentu, který přitom nastoupil bez zraněných spojek Stehlíka a obou bratrů Tonarů, na začátku druhé čtvrthodiny ale Lovci stav otočili a poločas vyhráli o tři branky. Ve druhé půli se domácí házenkáři dokázali přiblížit na rozdíl gólu, závěr však vyzněl jasně pro Lovosice. Deseti brankami se blýskl kanonýr hostů Motl.

"Nejtěžší bylo naformátovat hráčům do zápasu hlavu, protože jsme samozřejmě věděli o velkém oslabení Plzně. Odehráli jsme výborný zápas v obraně a v každém poločase nás důležitými zákroky podrželi brankáři. Krizový moment přišel ve druhé půli, kdy se Plzeň dokázala přiblížit na rozdíl jediné branky, ale pak naštěstí přišla naše branková šňůra," uvedl na klubovém webu trenér Lovosic Milan Berka.

Zubří v sobotu zvítězilo v Brně 27:24. Dva body na něj ztrácí i čtvrtá Karviná, která vyhrála o pět branek v Kopřivnici. 

Extraliga házenkářů - 16. kolo:

Plzeň - Lovosice 23:30 (11:14)
Nejvíce bodů: Ivancev 6/1, Šafránek, Cvikl a Šindelář po 4 - Motl 10/2, Klimt 5, Malý 4.

Hranice - Jičín 28:22 (11:9)
Nejvíce bodů: Hub 8, Magrla 4, Bechný a Tůma po 3 - Krahulec 7, Horut 4, Král 4/2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články