Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Mostecké házenkářky nadějné vedení neudržely a prohrály s Höörs o gól

Házenkářky Mostu nedotáhly dobře rozehraný úvodní zápas skupiny Poháru EHF a ve Švédsku s týmem Höörs prohrály o gól 27:28. Na začátku druhého poločasu se Černým andělům přitom podařilo odskočit na šestibrankový rozdíl (16:10), ale domácí zlepšenou obranou skóre otočily.

Mostecké hráčky prošly do jarní fáze Poháru EHF poprvé v klubové historii a dnes nebyly daleko od zisku prvních bodů. Poločas vyhrály 14:10, ještě čtyři minuty před koncem Baník vedl 26:24, jenže pak přišel o zraněnou Markétu Jeřábkovou, se 14 góly suverénně nejlepší střelkyni zápasu. Švédský mistr poté obrat dokonal.

"Nešťastnější zápas už jsme snad ani odehrát nemohli. Soupeř poprvé vedl prakticky až v poslední minutě utkání. Bohužel závěr ovlivnila řada nepříznivých okolností včetně zranění Markéty Jeřábkové, které, doufejme, nebude nijak závažné," řekl trenér Peter Dávid.

Po závěrečném hvizdu byl očividně rozladěný. "Bohužel je to sport, ve kterém neplatí žádná spravedlnost, takže lépe připravenému týmu nakonec nepřálo štěstí," doplnil.

Pochválil nicméně celý tým za vynikající výkon v prvním poločase. "Ztratili jsme náskok a ukázalo se, že soupeř je silově někde jinde. Možná jsme také trochu zaplatili daň z nezkušenosti, ale nic to nemění na tom, že jsme po většinu utkání byli lepším týmem," zhodnotil Dávid.

Ve druhém kole české šampionky přivítají 13. ledna slavný norský Larvik, který skupinu D zahájí v neděli domácím zápasem s rumunským Zalau. Z každé ze čtyř skupin postoupí dvě družstva do čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články