Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Startuje příprava na házenkářské Euro. Národní tým se dvakrát utká se Slováky

Čeští házenkáři startují závěrečnou přípravu na lednové mistrovství Evropy. Svěřenci trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše se sešli v Rožnově pod Radhoštěm a ve čtvrtek a o den později sehrají dva zápasy se Slovenskem. Minimálně v úvodu přípravy budou kvůli zranění chybět spojky Roman Bečvář a Tomáš Babák. "Budeme dál pracovat na souhře, na tom, co chceme hrát. Chceme pokračovat v tom, co jsme nastolili, víme, že máme rezervy, které musíme zlepšovat," uvedl Filip.

Trenér házenkářské reprezentace Jan Filip
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Trenérům se na srazu hlásilo 15 hráčů, ve čtvrtek se připojí největší opora zadních řad Pavel Horák. Tým oproti původní nominaci doplnili brankář Artur Adamík a Dieudonne Mubenzem.

První přípravný zápas se Slovenskem odehraje český celek ve čtvrtek v Považské Bystrici, odveta je na programu v pátek ve Frýdku-Místku. Po druhém utkání se hráči rozjedou domů a opět se sejdou 2. ledna v Brně. Národní celek tam absolvuje závěrečný přípravný kemp a vedle toho se dvakrát utká s Rakouskem. Právě poslední dvě zápasové prověrky by měly definitivně rozhodnout o konečné nominaci na šampionát.

"Trochu více prostoru bude na začátku ledna, i když šampionát začíná brzy, a tak mnoho času nebude ani tak. Tým je ale ve svém jádru kompaktní, funguje spolu už dlouho a budeme mít prostor zlepšovat se v konkrétních detailech," řekl Filip.

Do evropského šampionátu v Chorvatsku vstoupí reprezentanti 13. ledna soubojem se Španělskem. Dalšími soupeři v těžké skupině budou Dánsko a Maďarsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články