Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Házenkářky čeká v dost možná klíčovém duelu Polsko

České házenkářky v úvodním utkání "splnily povinnost", když porazily outsidera z Argentiny. Pokud ale chtějí svěřenkyně Jana Bašného doopravdy pomýšlet na postup, čeká je klíčový duel dost možná dnes, kdy se střetnou s Polskem, podle bookmakerů papírově nejpřijatelnějším soupeřem ze čtyř evropských protivníků ve skupině. Přímý přenos utkání sledujte na ČT2 a ctsport.cz od 13:50.

Michaela Hrbková
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

"Polsko je velmi silný tým jak v obraně, tak v útoku. Musíme eliminovat jejich nejdůležitější hráčky, například Kudlaczovou. Musíme si poradit i s jejich kvalitní obranou v centru a využívat prostoru na křídlech a mezi křídly a spojkou," prohlásil trenér Bašný.

Oba celky naposledy změřily síly v září 2014 na turnaji v Chebu, kde se zrodila remíza 25:25. Ve stejném roce český celek na úkor Polek, které na posledních dvou světových šampionátech obsadily čtvrté místo, o jediný gól nepostoupil z kvalifikace na mistrovství Evropy.

"Ani výhra s Polskem nám nemusí stačit k postupu, protože Polky podle mě v každém případě vyhrají nějaký zápas s evropským týmem. Moc na výběr nemáme, ale věřím, že hráčky zabojují. Jestli bude stačit kvalita naší hry, to se uvidí na šampionátu," podotkl Bašný.

Češky ve skupině čeká ještě tým Švédska, obhájkyně titulu z Norska a také Maďarsko. Z šestičlenné skupiny postoupí čtyři nejlepší.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články