Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kouč házenkářek Bašný zúžil nominaci, nad oporou Knedlíkovou se vznáší otazník

Do konečné nominace na mistrovství světa v Německu se trenérovi Janu Bašnému nevešlo duo Tereza Fryčáková - Michaela Kolářová. V šestnáctičlenném výběru pro šampionát chybí kvůli zranění i největší hvězda Jana Knedlíková, která by se ovšem mohla zapojit v průběhu turnaje. Aktuálně nejlepší tuzemská házenkářka a první česká vítězka Ligy mistryň doléčuje zranění lýtkového svalu a figuruje mezi náhradnicemi.

Jana Knedlíková
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Jana pokračuje v rehabilitaci. Spojíme se s ní na začátku týdne a uvidíme, jak na tom bude. Je mezi náhradnicemi a může se do turnaje kdykoli zapojit. Jsou povolené tři změny v sestavě a ona může být právě jednou z nich," uvedl Bašný.

Národní tým se po týdenní přípravě v Chebu a tamním turnaji od pondělí chystal v Plzni. Bašný měl k dispozici osmnáct hráček a po modelovém utkání s dorostenci tamního Talentu zúžil kádr o dvě jména.

Tým odjede na šampionát se třemi brankářkami a v téměř stejném složení jako na loňské mistrovství Evropy. Do Německa reprezentantky vyrazí ve čtvrtek a první zápas je čeká v sobotu proti Argentině.

"Ještě i ve čtvrtek ráno a pak na pátečním tréninku budeme pracovat na některých konkrétních aspektech naší hry. Takticky jsme se již dříve začali připravovat na (druhý, pozn. autora) zápas proti Polsku, stejně tak se budeme věnovat Argentině, která nás čeká hned na úvod šampionátu," zakončil Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Z nominace házenkářek na MS vypadlo duo Fryčáková - Kolářová

Nominace na MS:

Brankářky: Petra Kudláčková (Slavia Praha), Dominika Müllnerová (Most), Lucie Satrapová (Kristianstad/Švéd.).

Pivotky: Petra Adámková (Göppingen/Něm.), Alena Šetelíková (Slavia Praha), pravé křídlo: Dominika Zachová (Most).

Levá křídla: Veronika Malá (Issy Paris Hand/Fr.), Kristýna Salčáková (Achneheim Truchtersheim/Fr.).

Pravé spojky: Veronika Galušková (Slavia Praha), Michaela Hrbková (Göppingen/Něm.), Helena Ryšánková (Dijon Bourgogne/Fr.). 

Levé spojky: Markéta Jeřábková (Most), Kamila Kordovská (Blomberg-Lippe/Něm.),

Střední spojky: Iveta Luzumová (Thüringer HC/Něm.), Šárka Marčíková (Štětín/Pol.), Petra Maňáková (Most).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články