Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Házenkářky se připravují na vstup do kvalifikace ME, k týmu se připojila Luzumová

Českým házenkářkám začíná kvalifikace na evropský šampionát v roce 2018. V Luhačovicích se reprezentantky pod vedením trenéra Jana Bašného připravují na úvodní zápas proti Islandu. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz ve středu od 20:00.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky se před kvalifikací na ME připravují v Luhačovicích

Tým posílila i tradiční opora Iveta Luzumová. Osmadvacetiletá zkušená spojka v českých barvách nastřílela už přes 300 branek. "Vždy se těším ena tuhle změnu z klubu. Je tu vždycky dobrá nálada, užíváme si to tady," podotkla Luzumová.

Trenér Bašný má k dispozici všechny pozvané hráčky. Do této reprezentační sezony také zapojil historicky nejvíc hráček se zahraničním angažmá, je to celá polovina dvacetičlenného kádru.

"Jsem spokojený s tím, že všechny hráčky, které působí v zahraničí ve svých klubech, hrají, jsou v dobré formě, ve hře jsou důležitými hráčkami svých týmů a také nejsou zraněné," shrnul pozitiva Bašný.

Přes Island postoupily na evropský šampionát české házenkářky v roce 2013. Přesto je to ale rival velmi těžký. „Prezentuje se klasickou silovou severskou házenou. Na to, že by to měl být nejslabší tým skupiny, není srovnatelný s jinými týmy ze čtvrtého koše v jiných vylosovaných skupinách. Víme, že naše skupina je těžká a vyrovnaná, ale musíme se přes ně dostat, pokud chceme na mistrovství Evropy,“ uvedl kouč Bašný.

Nominace

Brankářky: Kudláčková Petra (DHC Slavia Praha), Müllnerová Dominika (DHK Baník Most), Strapová Lucie (HK Kristianstad, SWE).

Pivoti: Adámková Petra (TPSG Frisch Auf Goppingen, GER), Konečná Michaela (DHC Sokol Poruba), Šetelíková Alena (DHC Slavia Praha).

Pravá křídla: Fryčáková Tereza (DHK Zora Olomouc), Knedlíková Jana (Gyori Audi ETO KC, HUN), Zachová Dominika (DHK Baník Most).

Levá křídla: Kolářová Michaela (HC Zlín), Malá Veronika (Issy Paris Hand, FRA), Salčáková Kristýna (ATH Achenheim Truchterheim, FRA).

Střední spojky: Luzumová Iveta (Thüriger HC, GER), Marčíková Šárka (Pogoň Baltica, POL), Růčková Petra (DHK Baník Most).

Pravé spojky: Hrbková Michaela (TPSG Frisch Auf Goppingen, GER), Kovářová Sára (DHK Baník Most), Ryšánková Helena (Cercle Dijon Bourgogne, FRA).

Levé spojky: Jeřábková Markéta (DHK Baník Most), Kordovská Kamila (HSG Blomberg-Lippe, GER).

Zdroj
ČT sport, chf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články