Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Házenkářská interliga opět ožívá, má nového partnera

Praha – Už příští týden začne československá soutěž házenkářek, která se od roku 2002 jmenovala Interliga. Po patnácti letech liga ve stejném formátu získala nového partnera.

Radost mosteckých házenkářek
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Soutěž od nadcházející sezony ponese název MOL liga podle ropné a plynárenské společnosti. Smlouva je podepsána na rok s dvouletou opcí, finanční detaily nechtěla ani jedna ze stran zveřejnit.

"Začínáme tento rok a předpokládám, že spolupráce bude pokračovat i v dalších letech a projektech," uvedl prezident Českého svazu házené Radek Bendl.

"Partnerství se silnými nás dělá silnějšími. Proto jsme rádi za zahájenou spolupráci se společnostmi MOL a Slovnaft jako hlavními partnery naší společné česko-slovenské nejvyšší soutěže žen. Zároveň to přináší velký potenciál pro další možné společné projekty v regionu, kde je skupina MOL tak významným hráčem na trhu," dodal Bendl.

Je nám líto, video expirovalo.
Brzy začne nová sezona interligy házenkářek i s novým partnerem

Česko-slovenská interliga házenkářek se hraje od sezony 2002/03. Účastní se jí osm českých a pět slovenských klubů, po jejím skončení se vždy rozhoduje o mistrech jednotlivých zemí v národním play-off. Nová sezona odstartuje 1. září. Československý triumf obhajují hráčky slovenského mistra Iuventy Michalovce.

O českém titulu se rozhodne v národním play-off, do jehož semifinále se probojují čtyři nejlepší české celky dlouhodobé části. Na svých pět titulů v řadě bude chtít navázat úřadující český mistr DHK Baník Most.

"Do nadcházející sezony jdeme vedle výsledkových cílů především se snahou co nejvíce zapojit naše mladé talentované hráčky a to i v důležitých momentech zápasů. Věříme, že to pomůže jejich dalšímu rozvoji, potažmo budoucnosti české ženské házené," řekl trenér Baníku Peter Dávid.

Už o nadcházejícím víkendu se koná v Plzni mužský Česko-slovenský superpohár. Přímé přenosy přinese ČT sport a web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, chf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články